Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

«Υπήρχαν βράδια που είχε και λίγο μουσική και υπήρχε χαλαρό κλίμα», λέει καθαρίστρια του τρένου για το σταθμαρχείο Λάρισας

Η κ. Γεωργία Σιμερίδου μίλησε για τις συνθήκες που επικρατούσαν

Μία ακόμη αποκαλυπτική μαρτυρία έρχεται στο φως για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη με 57 νεκρούς, αυτή τη φορά από την κ. Γεωργία Σιμερίδου. Πρόκειται για καθαρίστρια, που πήγαινε συχνά στο σταθμαρχείο της Λάρισας τα τελευταία δύο χρόνια και καθάριζε, και μάλιστα και την αμαξοστοιχία, ξεκινούσε από την αμαξοστοιχία 63 και πήγαινε στην αμαξοστοιχία 62.

Η κ. Σιμερίδου κατήγγειλε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» πως στον σταθμό της Λάρισας, υπήρχε πάντα ένα πολύ χαλαρό κλίμα, ενώ παρατηρούσε πως υπήρχαν συνεχείς καθυστερήσεις και ταλαιπωρία για τους επιβάτες, ενώ όλα τα συστήματα ήταν παλιά και ο πίνακας κυκλοφορίας υπολειτουργούσε.

Συγκεκριμένα η κ. Σιμερίδου έκανε λόγο για «χαλαρό κλίμα με μουσικούλα».

«Εγώ ήμουν καθαρίστρια που έμπαινε μέσα στο 62 επί 2 χρόνια. Εμένα το ωράριό μου ήταν το βραδινό. Τα ελλείμματα στις γραμμές των τρένων, στις φωτοσημάνσεις και αυτά, ήταν πολλά. Ενώ έπρεπε να φεύγει το 62 στις δέκα και τέταρτο ποτέ δεν έφευγε εκείνη την ώρα. Έφευγε 11 παρά 20, στις 10 και μισή ποτέ. Ή χαλούσε η μηχανή ή έκαναν κάποια έργα, εκεί δεν ξέρω στο Λιανοκλάδι, που κοντά κάνανε έργα. Έκαναν πάντα κάτι εκεί, αλλά τελειωμό δεν είχε. Υπήρχαν πάντα καθυστερήσεις. Εγώ αυτό που έβλεπα εκεί πέρα ήταν αυτό, ότι η συνεννόηση των μηχανοδηγών και των σταθμαρχών γινόταν από τον ασύρματο ή από το τηλέφωνο που υπήρχε της υπηρεσίας», είπε αρχικά.

«Ο ασύρματος που έχουν σε λειτουργία και το τηλέφωνο εκεί πέρα, είναι από το 1975, σας λέει κάτι; Είναι όλα παλιά. Ο πίνακας κατ’ εμέ, αυτό που έβλεπα, υπολειτουργούσε, δεν λειτουργούσε κανονικά. Αυτό που έχω να πω είναι ότι η εμπορική αμαξοστοιχία περνούσε από τη Λάρισα, από την πρώτη γραμμή προς Αθήνα, δεν ξέρω που πήγαινε – πάντα αυτό γινόταν όταν περνούσε η εμπορική από την 1η γραμμή – και μετά έφευγε το Intercity. Τώρα τι έγινε εκείνο το βράδυ… είχα ρεπό. Έδιωξαν το Intercity και έγινε η σύγκρουση, αυτή η μετωπική με το εμπορικό, δεν ξέρω και δεν μπορώ, δεν είμαι ειδική που θα πω 5 πράγματα», συμπλήρωσε η κ. Σιμερίδου.

Δειτε το βιντεο εδω

«Υπήρχαν κάποια βράδια ας πούμε που είχε εκεί και λίγο μουσική και κάθονταν εκεί. εντάξει, είχαν βέβαια το μυαλό τους στα τρένα, αλλά υπήρχε το χαλαρό κλίμα», συνέχισε χαρακτηριστικά.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου