Τρίτη 25 Απριλίου 2023

Αλέξης Τσίπρας για Γεωργούλη: «Είναι δυνατόν να μην το ήξερε η οικογένειά της καταγγέλλουσας και να το ξέραμε εμείς;»

"Είναι αδιανόητο να το σκεφτεί κανείς αυτό. Όπως είναι και αδιανόητο, το να ξέρεις κάτι τόσο βαρύ και να το κρατάς. Για ποιον λόγο;" ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ήταν καλεσμένος στο Happy Day με την Σταματίνα Τσιμτσιλή και μίλησε μεταξύ άλλων για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη και τις καταγγελίες που δέχθηκε από την Ελένη Χρονοπούλου.

«Είναι πολύ δυσάρεστο γεγονός, πολύ στενάχωρο. Αμέσως μόλις το πληροφορηθήκαμε, αντιδράσαμε ακαριαία, άμεσα, σκληρά αλλά σωστά κατά τη γνώμη μου. Σε αυτές τις περιπτώσεις, και ειδικά σε μία κοινωνία που τα φαινόμενα της έμφυλης βίας είναι πολύ έντονα και είναι μία πατριαρχική κοινωνία δεν μπορούμε να κρατάμε ίσες αποστάσεις και να λέμε “ναι μεν αλλά… Βεβαίως ο κ. Γεωργούλης έχει το δικαίωμα να κριθεί από τη δικαιοσύνη και όχι από τα τηλεπαράθυρα, νομίζω όμως ότι δε μπορούμε να κρατάμε ίσες αποστάσεις και γι’ αυτό η αντίδρασή μας ήταν ακαριαία και γι’ αυτό βγήκα αμέσως να πω ότι είμαι με το θύμα και όχι με τον θύτη» ανέφερε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ενημερωθήκαμε την ημέρα που έγινε γνωστή η δημόσια καταγγελία. Η καταγγέλλουσα βγήκε και είπε ότι δεν το ήξεραν ούτε οι γονείς της. Είναι δυνατόν να μην το ήξερε η οικογένειά της, το κόμμα στο οποίο συμμετέχει και να το ξέραμε εμείς; Είναι αδιανόητο να το σκεφτεί κανείς αυτό. Όπως είναι και αδιανόητο, το να ξέρεις κάτι τόσο βαρύ και να το κρατάς. Για ποιον λόγο;».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε, επίσης, όσον αφορά σε κάποια στελέχη του κόμματός του που έσπευσαν να βάλουν τον «σπόρο» της αμφιβολίας στον κόσμο για το αν υπόθεση είναι στημένη. «Ήταν πολύ ενοχλητικό αυτό. Βεβαίως σε ένα κόμμα πολλών χιλιάδων μελών, θα υπάρχουν και άνθρωποι που θα εκφράζονται με τον δικό τους τρόπο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτή είναι μία κυρίαρχη αντίληψη, που δίνουμε μάχη να ξεπεράσουμε.

Δειτε το βιντεο εδω

Μόλις βλέπουμε μία γυναίκα να καταγγέλλει, λέμε “γιατί τώρα;”. Γιατί έτσι, γιατί όποτε θέλει αρκεί να την ενθαρρύνουμε να το κάνει. Βεβαίως, η δικαιοσύνη είναι αυτή που θα κρίνει την αλήθεια για την καταγγελία της». σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου