Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

Νίκος Κουρής: «Η τελευταία μου παράσταση πήγε χάλια, ήταν η πρώτη φορά που κατέβηκε έργο μου»

"Δεν ξέρω γιατί πήγε τόσο χάλια. Θεωρώ ότι ο σκηνοθέτης πρέπει να είναι μόνο από κάτω, για να μπορεί να είναι τίμιος με τους ανθρώπους από πάνω", εξομολογείται ο Νίκος Κουρής για τη "Μοναξιά της Δύσης".

Καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Τρίτης ο Νίκος Κουρής. 

Ο γνωστός ηθοποιός, που φέτος πρωταγωνιστεί στην κωμική αστυνομική σειρά IQ160, μίλησε για την αποτυχία και τα μαθήματα που έχει πάρει από αυτήν, με αφορμή την τελευταία θεατρική παράσταση που σκηνοθέτησε.

«Η τελευταία μου παράσταση δεν πήγε καλά, δεν ήρθε κόσμος να τη δει και δεν ξέρω γιατί. Δεν ξέρω γιατί πήγε τόσο χάλια. Ήταν η πρώτη μου σκηνοθεσία, ίσως αυτός να ήταν ένας λόγος. Ήταν ένα δύσκολο, άγριο, βίαιο έργο. Λυπάμαι πραγματικά που δεν είχε την ανταπόκριση που περίμενα», παραδέχεται ο Νίκος Κουρής.

«Παίξαμε όσο μπορούσαμε να παίξουμε αλλά, αν δεν έχεις κόσμο, δεν μπορείς και να συνεχίσεις. Δεν συμφέρει κανέναν. Ήταν η πρώτη φορά που κατέβηκε ένα έργο μου και δε νομίζω ότι της άξιζε της παράστασης αυτό», τονίζει στη συνέχεια.

«Κατάλαβα ότι, αν κάνω κάτι, πρέπει να το θέλω πάρα πολύ και πως το να παίζω και να σκηνοθετώ ταυτόχρονα είναι λάθος. Λάθος όχι ως προς το αποτέλεσμα αλλά ως προς τη διαδικασία. Θεωρώ ότι ο σκηνοθέτης πρέπει να είναι μόνο από κάτω, για να μπορεί να είναι τίμιος με τους ανθρώπους από πάνω», εξομολογείται ο Νίκος Κουρής για τη «Μοναξιά της Δύσης».

«Οι αποτυχίες δεν είναι ευχάριστες αλλά είναι πάρα πολύ διδακτικές. Από την επιτυχία δεν έμαθα ποτέ απολύτως τίποτα. Μόνο την… ψωνίζεις, κάτι νομίζεις, σου αρέσει. Έχει και μία αντιπαθητικότητα η επιτυχία», σημειώνει κλείνοντας ο ηθοποιός.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου