Τρίτη 2 Μαΐου 2023

Χάρης Ασημακόπουλος: «Είχα την ατυχία να πάρω δάνειο σε ελβετικό φράγκο»

«Μετά την Πολυκατοικία έπαθα κατάθλιψη», λέει ο Χάρης Ασημακόπουλος.

Συνέντευξη στην εφημερίδα On Time και τη Σίσσυ Μενεγάτου έδωσε ο Χάρης Ασημακόπουλος. 

Ο ηθοποιός μίλησε και για την κατάθλιψη που βίωσε, λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και του δανείου που είχε πάρει σε ελβετικό φράγκο.

Και η κατάθλιψη πότε ήρθε; Όταν καθόσουν, όπως έχεις πει, στην αιώρα στο μπαλκόνι σου και κοιτούσες τον ουρανό;

Η κατάθλιψη ήρθε μετά την Πολυκατοικία και είχε να κάνει με την ατυχία που είχα κι εγώ και χιλιάδες άλλοι άνθρωποι να πάρουμε δάνειο σε ελβετικό φράγκο για να αγοράσουμε σπίτι. Αυτό δημιούργησε μια κατάσταση δύσκολη και η κατάθλιψη συνέβη λόγω άγχους. Για να καταλάβει ο κόσμος, αν κάποιος πήρε ένα δάνειο σε ελβετικό φράγκο 250.000, έχοντας δώσει μέχρι σήμερα 150.000, τώρα χρωστάει 350.000, όχι από τόκους, το κεφάλαιο είναι τόσο. Ήταν λοιπόν ένας συνδυασμός, ήρθε και η μεγάλη οικονομική κρίση, οπότε όλο αυτό μου κάθισε βαρύ εκείνη την περίοδο. Δηλαδή, με όλο αυτό δεν είναι και δύσκολο να χάσεις τον προσανατολισμό σου και να πέσεις σε κατάθλιψη.

Δηλαδή φοβήθηκες μη χάσεις το σπίτι σου;

Βέβαια. Κι ακόμα ζω με αυτόν τον πανικό. Το θέμα του ελβετικού φράγκου απασχολεί πάρα πολύ κόσμο. Στο εξωτερικό έχουν βρεθεί λύσεις με αποφάσεις που έχουν πάρει διάφορες κυβερνήσεις, κάποια στιγμή ελπίζουμε ότι κι εδώ στην Ελλάδα κάτι θα κάνουν για να μη χάσουμε τα σπίτια μας.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου