Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

Τα σημάδια που αποκαλύπτουν ότι ο/η σύντροφος σου έχει παραιτηθεί από τη σχέση σας

Τα «μηνύματα» που πρέπει να λάβεις

Με το πέρασμα του χρόνου οι σχέσεις αλλάζουν. 

Οι πεταλούδες από το στομάχι σου έχουν πετάξει μακριά, τα πόδια σου έχουν σταματήσει να τρέμουν όταν βλέπεις τον άνθρωπο σου και πιθανόν η φλόγα μεταξύ μας να χαροπαλεύει να παραμείνει αναμμένη.

Ο τρόπος να παραμείνει ο ενθουσιασμός σε μια μακροχρόνια σχέση απασχολεί πολλά ζευγάρια και παρόλο που η έλλειψη του δεν σημαίνει ότι η σχέση αυτή έχει φτάσει στο τέλος της, χρειάζεται αμοιβαία προσπάθεια για να διατηρηθεί η σχέση στον χρόνο.

Μήπως, όμως, έχεις αισθανθεί ποτέ ότι η προσπάθεια αυτή είναι μονόπλευρη; Και ενώ το συζητάς με τ@ σύντροφο σου, προσπαθεί με λόγια να σε διαβεβαιώσει πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ενώ προσπαθείς να παραβλέψεις τις σκέψεις σου, το αίσθημα σου παραμένει. Τότε μπορείς να δώσεις σημασία στα σημάδια που φανερώνουν ότι ο/η σύντροφος σου έχει παραιτηθεί από τη σχέση σας.

Δεν είναι συναισθηματικά διαθέσιμος

Αυτό μπορείς να το καταλάβεις αν δεν ανταποκρίνεται στις συναισθηματικές σου ανάγκες και τα συναισθήματά σου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αισθάνεσαι ότι δεν σε ακούει, ότι έχετε αποσυνδεθεί, σε αφήνει μπερδεμένη και με ένα αίσθημα αναστάτωσης.

Δεν λύνει τις διαφωνίες σας

Οι διαφωνίες και οι τσακωμοί σε μια σχέση είναι φυσιολογικοί. Αυτό που δεν είναι εντάξει, είναι να υπάρχει αποφυγή συζητήσεων που θα φέρουν κάποια λύση στο πρόβλημα σας.

Έχει μειωθεί η οικειότητα και η στοργή

Δεν σου δείχνει πλέον στοργή και έχουν μειωθεί οι προσωπικές σας στιγμές και οι κοινές εμπειρίες. Αυτό οδηγεί σε μια αίσθηση συναισθηματικής και σωματικής απόστασης μεταξύ σας.

Εστιάζει στον εαυτό τ@

Ενώ είναι θετικό να εστιάζει ένας άνθρωπος στον εαυτό του και την ανάπτυξη του, η απομόνωση και η αίσθηση ότι δεν αποτελείς μια τις προτεραιότητες τ@, ίσως είναι ένα κακό σημάδι. Ειδικά αν τα πράγματα δεν ήταν έτσι στο παρελθόν.

Πώς μπορεί να αλλάξει αυτό;

Όσο στενάχωρη κι αν είναι αυτή η κατάσταση, μπορείς να προσπαθήσεις να τη βελτιώσεις και να επανασυνδεθείς με τ@ σύντροφο σου. Το πρώτο βήμα είναι η συζήτηση. Σε τέτοια σοβαρά ζητήματα ο κατάλληλος τρόπος να τα αντιμετωπίσεις και να δεις κάποια αλλαγή είναι η άμεση επικοινωνία. Προσπάθησε να κάνεις έναν ανοιχτό διάλογο ακούγοντας ενεργά, δείχνοντας ενσυναίσθηση και επικυρώνοντας τις εμπειρίες του άλλου ατόμου. Μια καλή κουβέντα από καρδιάς μπορεί να δημιουργήσει τα θεμέλια της εμπιστοσύνης και να διευκολύνει την επίλυση των ζητημάτων.

Σύμφωνα με μια έρευνα, τα ζευγάρια που έχουν μια ρομαντική σχέση, έχουν και «ιεροτελεστίες». Οι τελετουργίες αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν καθημερινές ρουτίνες, συζήτηση και φυσικά χρόνο για δύο. Κάντε έναν απολογισμό του κατά πόσο τηρείτε αυτές τις τελετουργίες. Αν όχι, η επαναφορά ουσιαστικών τελετουργιών στη σχέση σας μπορεί να εξουδετερώσει τις συνέπειες της παραίτησης.

Αυτό που είναι, επίσης, απαραίτητο για μια ισχυρή σχέση είναι η εκτίμηση και η ευγνωμοσύνη, όπως αποκαλύπτει και μια έρευνα. Το αίσθημα εκτίμησης από τον σύντροφο οδηγεί σε αμοιβαία εκτίμηση, αυξημένη ανταπόκριση και υψηλότερη δέσμευση στη σχέση. Έτσι είναι σημαντικό να αφιερώνετε και οι δυό σας χρόνο κάθε μέρα για να αναλογιστείτε και να αναγνωρίσετε τις θετικές πτυχές ο ένας του άλλου και της σχέσης σας και να εκφράσετε την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη σας για τις προσπάθειές σας, την καλοσύνη ή την υποστήριξή σας.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου