Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: Χάλκινο μετάλλιο στον τελικό των 35χλμ βάδην στο παγκόσμιο του στίβου

Το πρώτο μετάλλιο της χώρας στη διοργάνωση σε οποιαδήποτε απόσταση του βάδην.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, έναν χρόνο μετά από τον διπλό θρίαμβο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου και τέσσερις ημέρες μετά από την κούρσα της στα 20 χλμ. βάδην, επέστρεψε στην πλατεία Ηρώων της Βουδαπέστης και… ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Χάλκινο μετάλλιο για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που τερμάτισε με την ελληνική σημαία στα χέρια.

Τεράστια επιτυχία για την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, έναν χρόνο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό των 35 χλμ. Βάδην, με χρόνο 2.43.22.

Η Αντιγόνη Ντρισμιώτη έδωσε έτσι στην Ελλάδα το πρώτο της μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου της Βουδαπέστης, τερματίζοντας με την ελληνική σημαία στα χέρια. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αγώνα της, μας… χάρισε ένα εκπληκτικό χαμόγελο, γονάτισε και “λύγισε” από την συγκίνηση.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη πέτυχε σήμερα (24.08) μία από τις μεγαλύτερες διακρίσεις της καριέρα της κατακτώντας χάλκινο μετάλλιο στα 35χλμ. βάδην στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Η έμπειρη αθλήτρια μετά τη 15η θέση στα 20χλμ. βάδην, πήρε θέση εκκίνησης στα 35χλμ. βάδην και κάνοντας μια εξαιρετική κούρσα όχι μόνο σε επίπεδο αγωνιστικής ετοιμότητας, αλλά και τακτικής έφτασε στον μεγάλο της στόχο.

Η αθλήτρια του Μπρεντ Βάλανς από το πρώτο χιλιόμετρο επέλεξε να ακολουθήσει το ρυθμό και να μείνει στις επτά προπορευόμενες αθλήτριες. Περίπου στα μισά πέντε αθλήτριες έμειναν να διεκδικούν τα τρία μετάλλια, ενώ μετά το 22ο οι Πέρεζ και η Γκαρσία “κλείδωσαν” την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα. Ντρισμπιώτη και Κιγιάνγκ για λίγα ακόμη χιλιόμετρα πήγαν παρέα, με την Ντρισμπώτη να περνάει ξεκάθαρα τρίτη το 27ο χιλιόμετρο κι έπειτα.

Η Ελληνίδα, μετά την 4η θέση πέρυσι στο Όρεγκον, κατάφερε να κατακτήσει το πρώτο της μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και το πρώτο μετάλλιο της χώρας στη διοργάνωση σε οποιαδήποτε απόσταση του βάδην.


Πηγή: newsit.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου