Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

Πώς να κάνετε σπιτική νουτέλα

Λιχουδιά που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους

Υλικά

  • 250 γρ. φουντούκια
  • 1 1/2 κ. σ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 φλ. τσαγιού κακάο σε σκόνη
  • 1/3 φλ. τσαγιού γλυκαντικό της επιλογής σας
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα της επιλογής σας ή 2 κ. σ. λάδι, προαιρετικά

Εκτέλεση

Βήμα 1

Αν τα φουντούκια είναι ωμά προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήστε τα για 6-8 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.

Βήμα 2

Τρίψτε τα μαζί σε μια χαρτοπετσέτα για να αφαιρέσετε τη φλούδα. Δεν πειράζει αν μερικές επίμονες φλούδες δεν βγαίνουν.

Βήμα 3

Σε ένα μούλτι χτυπήστε τους ξηρούς καρπούς μέχρι να γίνουν βούτυρο, στη συνέχεια προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το γάλα ή το λάδι και χτυπήστε για πολλή ώρα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο σαν κρέμα.

Βήμα 4

Αν θέλετε, προσθέστε το γάλα ή το λάδι και ανακατέψτε για 2 λεπτά.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου