Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023

Κοτόπουλο με κρεμώδη σάλτσα με σπανάκι

Σερβίρετε με ζυμαρικά ή ρύζι

Υλικά

  1. 4 μπούτια κοτόπουλου
  2. 2 κ. γλ. αλάτι, για το κοτόπουλο
  3. 1 κ. γλ. πιπέρι, για το κοτόπουλο
  4. 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  5. 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  6. 1/2 κρεμμύδι, σε κύβους
  7. 1 ντομάτα, σε κύβους
  8. 2 φλ. τσαγιού σπανάκι
  9. 2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  10. 1 κ. γλ. αλάτι
  11. 1 κ. γλ. πιπέρι
  12. 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  13. 2 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1

Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο παντού.

Βήμα 2

Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

Βήμα 3

Τοποθετήστε τα μπούτια κοτόπουλου με το δέρμα προς τα κάτω στο τηγάνι και μαγειρέψτε για περίπου 13 λεπτά για να γίνει τραγανή η πέτσα. Ανακινήστε το κοτόπουλο που και πού για να διασφαλίσετε ότι ψήνεται ομοιόμορφα. Το δέρμα θα πρέπει να είναι σκληρό στην αφή.

Βήμα 4

Αναποδογυρίστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε για άλλα 15 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο. Αφαιρέστε το από το τηγάνι.

Βήμα 5

Προσθέστε το σκόρδο και το κρεμμύδι, ανακατεύοντας μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα. Προσθέστε τις ντομάτες και το σπανάκι και σοτάρετε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.

Βήμα 6

Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι και αφήστε τα να πάρουν μια βράση.

Βήμα 7

Προσθέστε την παρμεζάνα και τον μαϊντανό, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα.

Βήμα 8

Τοποθετήστε το κοτόπουλο πίσω στο τηγάνι, ρίχνοντας τη σάλτσα πάνω στο κοτόπουλο.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου