Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

Σταματίνα Τσιμτσιλή για Σάττι: «Δεν κάνεις μια δήθεν αντίδραση, επειδή χασμουριέσαι, και όταν σου βάζουν χέρι από την ΕΡΤ, τα μαζεύεις»

 

«Αν δεν αποδέχεσαι τη συμμετοχή του Ισραήλ πολιτικά, κοινωνικά και ηθικά, δεν λες ναι», είπε η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

Για την αντίδραση της Μαρίνας Σάττι και τα χασμουρητά της, ενώ μιλούσε η εκπρόσωπος του Ισραήλ στη Eurovision 2024, απάντησαν σήμερα η Σταματίνα Τσιμτσιλή και ο Δημήτρης Παπανώτας.

«Είναι δικαίωμα του καθενός να πάρει μια θέση υπέρ ή εναντίον κάποιου, δημοκρατία έχουμε. Μπορώ να σας πω ότι κι εγώ από την πρώτη στιγμή έχω εκφράσει τη συμπάθειά μου, την αγάπη μου και την υποστήριξή μου στον παλαιστινιακό λαό, γιατί θεωρώ και μπορώ να καταλάβω ότι ένας λαός έχει περάσει δεινά τόσα χρόνια, μην έχοντας πατρίδα», είπε αρχικά η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή είπε στη συνέχεια: «Όταν όμως συμμετέχεις σε έναν μουσικό διαγωνισμό και ξέρεις από την αρχή που συμμετέχουν, άρα ξέρεις ότι συμμετέχει το Ισραήλ, αν δεν το αποδέχεσαι πολιτικά, κοινωνικά και ηθικά, δεν λες ναι. Δεν πας εκεί, κάνεις μια δήθεν αντίδραση, επειδή χασμουριέσαι… Μετά όταν σου βάζουν χέρι από την ΕΡΤ, ότι ήταν λάθος αυτό που έκανες, γιατί εκπροσωπείς μια χώρα, τα μαζεύεις και λες “ναι, ήμουν κουρασμένη”…».

Ο Δημήτρης Παπανώτας ανέφερε από την πλευρά του: «Θα δεχόμουν, ο καλλιτέχνης, ως άτομο, να διαχωρίσει τη θέση του και να πει σοβαρά και όμορφα ότι “εγώ έχω αυτές τις αντιρρήσεις και διαχωρίζω τη θέση μου”. Το να διαμαρτύρεσαι κάνοντας ότι χασμουριέσαι και μετά να το πάρεις και πίσω, είναι χειρότερο».

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου