Σάββατο, 9 Ιουνίου 2018

Σαν... φαΐ χωρίς αλάτι: Νέα έκδοση του Κaμα Σούτρa.. αλλά χωρίς το σ*ξ!

Το διάσημο εγχειρίδιο του σ*ξ, Κάμα Σούτρα, αναμένεται να κυκλοφορήσει σε νέα έκδοση από τη Folio Society, στην οποία θα περιλαμβάνονται κυρίως κείμενα και όχι εικόνες.  


Άλλωστε, όπως τονίζει ο εκδότης, James Rose, το Κάμα Σούτρα δεν αφορά εξ ολοκλήρου το σ*ξ. Αφορά την επιστήμη, την τέχνη και τον έρωτα και το κείμενο που συμπεριλαμβάνεται σε αυτό αποτελεί οδηγό για μια ολοκληρωμένη ζωή.

Όπως τόνισε ο Rose: «Είναι γνωστό στη Δύση για τις στάσεις του σ*ξ. Αλλά το Κάμα Σούτρα είναι πολύ περισσότερο από σ*ξ. Αφορά το να ζεις μια ευτυχισμένη ζωή, με όλες τις απολαύσεις - και μέρος τους είναι το σ*ξ, αλλά μέρος τους είναι να είσαι παντρεμένος, να αριστεύσεις στις 64 τέχνες και επιστήμες που θα έπρεπε να μάθει ο καθένας και να ζήσεις μια γεμάτη ζωή».

Άλλωστε, περιλαμβάνονται κεφάλαια που αφορούν την διαρρύθμιση των επίπλων στο σπίτι ή πώς να αποκτήσει κάποιος περισσότερα χρήματα. Αλλά και όσον αφορά τις ερωτικές σχέσεις, υπάρχουν κεφάλαια με τίτλο:

«Ο λόγος που οι γυναίκες απορρίπτουν τις κινήσεις των αντρών» και «Σχετικά με τους άντρες που έχουν επιτυχία με τις γυναίκες».

Η νέα έκδοση θα βασίζεται στην πρώτη μετάφραση του 1883, θα τυπωθούν μόνο 750 αντίτυπα, ενώ ο στόχος είναι να είναι ερωτικό αλλά όχι προσβλητικό. Σύμφωνα με τον Rose, αυτό που έλειπε ήταν ένα έντυπο που θα τόνιζε την σημασία των κειμένων της ινδικής κοινωνίας.

 Γι' αυτόν τον λόγο η νέα έκδοση δεν θα βασιστεί τόσο πολύ στις εικόνες, όσο στα κείμενα, καθώς ανάμεσα στα κείμενα θα περιλαμβάνονται περιορισμένα ασπρόμαυρα σκίτσα.

πηγή