Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2018

Σπιτικός γύρος χοιρινός

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό Χοιρινό μπούτι ή λαιμός, κομμένο σε λεπτές λωρίδες

Για τη μαρινάδα:

100 ml Ελαιόλαδο

50 ml Σόγια σος

1 κ.σ. Θυμάρι

1 κ.γ. Πελτέ ντομάτας

½ κ.σ. Ζάχαρη

½ κ.σ. Πάπρικα

½ κ.σ. Σκόνη μουστάρδας

½ κ.γ. Σκόνη σκόρδου

½ κ.γ. Αστεροειδή γλυκάνισο, τριμμένο

½ κ.γ. Αλάτι

½ κ.γ. Πιπέρι

Για τη γαρνιτούρα

200γρ. Γιαούρτι

4 Πίτες γύρου

2 Ντομάτες, κομμένες σε κύβους

1 Κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες

Υπόλοιπα υλικά:

1 Ξινόμηλο

Καλαμάκια για σουβλάκια

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1
Κόβουμε με την βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού το χοιρινό κάθετα σε λεπτές λωρίδες.

2Το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας ανακατεύοντας πολύ καλά. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 12 τουλάχιστον ώρες.

3Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο. Παίρνουμε ένα ταψί του φούρνου και στρώνουμε μια λαδόκολλα. Παράλληλα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα.

4Κόβουμε ένα κομμάτι από το ξινόμηλο. Το βάζουμε στο ταψί με τη μεγαλύτερη πλευρά να ακουμπά πάνω στη λαμαρίνα και πάνω του καρφώνουμε την πίσω πλευρά ενός ξυλάκι από σουβλάκι. Η μύτη από το καλαμάκι πρέπει να είναι προς τα πάνω.

5Παίρνουμε ένα ένα κομμάτι από το μπούτι και το καρφώνουμε στο καλαμάκι.

6Τοποθετούμε προσεκτικά το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 30-35 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα ωραίο σκούρο χρώμα.

7Παράλληλα ζεσταίνουμε τις πίτες και κόβουμε τα λαχανικά τις γαρνιτούρας με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού όπως αναγράφεται στη συνταγή.

8Βγάζουμε το χοιρινό από το φούρνο και το κόβουμε προσεκτικά σε λεπτές φέτες. Σερβίρουμε πάνω στις πίτες που έχουμε ζεστάνει από πριν ενώ προσθέτουμε περιμετρικά τις ντομάτες, τα κρεμμύδια και το γιαούρτι.

πηγή

0 σχόλια: