Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Πασχάλης Τσαρούχας: Επιστρέφει στο παιδικό θέατρο μετά από 30 χρόνια

Ο Πασχάλης Τσαρούχας μετά από αρκετά χρόνια επιστρέφει στο παιδικό θέατρο. 

Μπορεί οι θεατές να είναι μικρά παιδιά, αλλά είναι το πιο δύσκολο κοινό.

Ο Πασχάλης Τσαρούχας μίλησε για την παιδική παράσταση που πρωταγωνιστεί και εξήγησε γιατί πήρε αυτή την απόφαση.

Τη φετινή χειμερινή σεζόν, μετά από πάρα πολλά χρόνια, αποφάσισες να παίξεις σε παιδική παράσταση.

«Είναι μια ευχάριστη εμπειρία, να ξανακάνω παιδικό θέατρο μετά από πολλά χρόνια, είναι περισσότερα από 30 χρόνια, από το ξεκίνημα μου. Ξανά τραγούδι, χορός, χοροπηδητά, είναι μια πρόκληση να αποδεικνύουμε στον εαυτό μας ότι ακόμα αντέχει το σώμα. Είναι ένα πρωτότυπο έργο της Κέλλυς Σταμουλάκη, λέγεται «Το πιο τρελό τριήμερο» και θα είμαστε στο θέατρο «Ήβη». Πρόκειται για έναν πιτσιρικά που δεν θέλει να πάει με τους γονείς του ταξίδι στην Ντίσνεϊλαντ και προσπαθεί με κάθε τρόπο να μείνει στο σπίτι της γιαγιάς του, για να μπορέσει να την κοπανήσει και να πάει να μείνει σ' ένα φίλο του, γιατί εκείνος έχει πολύ γρήγορο ίντερνετ. Προσπαθεί να κάνει ζημιές για να τον διώξουν και να μείνει στο φίλο του. Φτιάχνει ένα παραμύθι με μια συμμορία που του έχει δανείσει λεφτά και προσπαθεί να τους πείσει ότι πρέπει να παίξει και να κερδίσει ένα παιχνίδι στο ίντερνετ, να πάρει το πρωτάθλημα για να, επιστρέψει τα χρήματα. Η γιαγιά, με την παρέα της του σκαρώνει την ιστορία που του3 έχει πει ότι θα του συμβεί αν δεν το κάνει αυτό. Έρχεται  αντιμέτωπος  με αυτό που φαντάστηκε. Το παρακολουθούν άνετα και οι μεγάλοι, τους αρέσει»

Τι σε έκανε μετά από  τόσα χρόνια να πεις «ναι» σε παιδική παράσταση;

«Παρακολουθώ τις δουλειές της Κέλλυς τα τελευταία χρόνια, είναι πάρα πολύ ωραία η συνθήκη και πληροί προδιαγραφέ5 οι οποίες ενδιαφέρουν κάθε επαγγελματία. Ακούγεται λίγο δύσκολο το πρωινό ξύπνημα, αλλά δεν πειράζει... ξυπνάω το πρωί. Το έργο είναι πολύ καλό και δεν είχα και κανένα λόγο να μην το κάνω. Η Κέλλυ ήθελε να συνεργαστούμε εδώ και 2X3 χρόνια, κάτι που το ήθελα κι εγώ απλώς κάτι τύχαινε πάντα κι έκανα κάτι άλλο. Έτσι, δεν μπορούσα να αφιερώσω τα πρωινά μου στο θέατρο. Φέτος ήρθε η ώρα και είναι μια συνεργασία που θα μας βγάλει κι άλλα χρόνια μπροστά»

 Τα παιδιά σου σου ενεργοποίησαν την επιθυμία να κάνεις παιδικό θέατρο;

«Όχι. Τα παιδιά απαιτούν χρόνο. Αν θέλεις ν’ ασχοληθείς με τα παιδιά, αυτό ζητάει χρόνο, οπότε μάλλον αποτρεπτικά λειτουργεί όσον αφορά το χρόνο που στερείς από το παιδί. Φεύγοντας πρωί από το σπίτι και γυρνώντας το απόγευμα, ειδικά στην περίοδο των προβών, όπου σε συνδυασμό με τις πρόβες του βραδινού όλη την ημέρα λείπω. Οπότε, πρέπει να κάνω μαγικά για να αφιερώσω χρόνο που θα εφευρίσκω για τα παιδιά για να εξυπηρετήσω τις ανάγκες τους. Βέβαια, εξυπηρετεί στη διαβίωση» εξήγησε στο Λοιπόν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου