Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Ανανέωση εξπρές στον γάμο σας με απλά 20 βήματα

Πώς θα σώσω τον γάμο μου και πώς θα αναθερμάνω το πάθος;

Πιστεύετε και εσείς πως μετά από χρόνια σχέσης ή γάμου με τη ρουτίνα, τις υποχρεώσεις , τα παιδιά και όλα όσα μπαίνουν ενδιάμεσα στην καθημερινότητα, πως δεν υπάρχει τρόπος να αναθερμάνετε τη σχέση με το σύντροφό σας; Και όμως, όπως λέμε, δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο! Και όσοι έχετε παιδιά, θυμηθείτε ότι γονιός και εραστής δεν είναι έννοιες αντίθετες!

Αποδέχομαι πως όλα εξαρτώνται από εμάς τους δύο:

Ίσως το πιο σημαντικό που χρειάζεται να έχουμε στο μυαλό μας! Αν εμείς οι δύο θέλουμε, τότε θα το πετύχουμε! Αν εμείς οι δύο βολευόμαστε σε μία κατάσταση αλλά περιμένει ο ένας από τον άλλον «να κάνει κάτι», τότε απλά θα …αποτύχουμε!

Όλα θέλουν τον χρόνο τους:

Σημαίνει πως μπορούμε να ρυθμίσουμε την καθημερινότητα και να βρούμε χρόνο και για εμάς τους δύο! Τον χρόνο τον δημιουργούμε, δεν περιμένουμε να βρεθεί από μόνος του! Μπορούμε λοιπόν να βρούμε 10 λεπτά να χαλαρώσουμε μαζί, να κάνουμε λίγο μασαζάκι ο ένας στον άλλον πάνω από τα ρούχα, μια αγκαλιά, ένα φιλί… Μην ξεχνάτε την μεγάλη αξία που έχει να αγκαλιάζετε, να χαϊδεύετε και να εκφράζετε στον σύντροφό το πόσο σημαντικός είναι για εσάς!

Τίποτα δεν είναι δεδομένο:

Αν θεωρήσω πως ο άλλος θα είναι αιώνια δίπλα μου και πως εμένα θα θέλει πάντα, γελιέμαι! Όλα χρειάζονται τη φροντίδα τους, πόσο μάλλον η σχέση μας!

Μιλήστε μεταξύ σας:

Μπορείτε όταν για παράδειγμα τα παιδιά σας κοιμούνται μπορείτε να χαρείτε ο ένας την παρέα του άλλου τρώγοντας ή πίνοντας λίγο κρασάκι, όσο και αν είστε κουρασμένοι. Ανταλλάξτε τα νέα της καθημερινότητας, μιλήστε για εσάς, μιλήστε για οτιδήποτε…

Κάντε σχέδια για το μέλλον:

Πόσο κοντά μπορεί να σας φέρει η από κοινού σχεδίαση για το μέλλον σας; Σχεδιάστε λοιπόν τι θα θέλατε να κάνετε, βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα. Ένας τρόπος να σας κρατήσει «μαζί» μέσα από τους κοινούς σας στόχους!

Τολμήστε να εκφραστείτε:

Πόσο σημαντικό να μοιράζεστε με το σύντροφο συναισθήματα και σκέψεις… Μοιραστείτε τις επιθυμίες, τα όνειρα, τους στόχους σας…

Τολμήστε εκπλήξεις:

Δεν χρειάζονται μεγάλα πράγματα, αλλά απλά, όπως ένα δωράκι, το αγαπημένο φαγητό, ένα δείπνο ρομαντικό ή σε ένα καλό εστιατόριο…

Φλερτάρετε και τολμήστε να κλείσετε ραντεβού:

Ναι, μην σας φαίνεται ακραίο! Είναι αλήθεια πως με το φλερτ νιώθουμε πιο επιθυμητοί και θελκτικοί, μετράμε και νιώθουμε και πιο σεξουαλικοί! Πόσο αναζωογονητικό είναι για τη σχέση να δώσουμε κάπου έξω ραντεβού, χωρίς το τετριμμένο που ο ένας περιμένει τον άλλον να ετοιμαστεί και μπορεί μάλιστα να θυμώσει και μαζί του γιατί αργεί…

Κοινές ασχολίες και ενδιαφέροντα:

Πόσο όμορφο να κάνετε μαζί πράγματα που αρέσουν και στους δυο

Φροντίστε την εμφάνιση, την υγεία και την φυσική σας κατάσταση:

Αν έχετε παραμελήσει την εικόνα σας – όπως συμβαίνει στα περισσότερα ζευγάρια – καταλαβαίνετε νομίζω η συνέχεια ποια θα είναι! Το ίδιο όμως συμβαίνει και με την υγεία σας-σωματική και ψυχική, όπου αν νιώθετε διαρκώς κουρασμένοι ή κακοδιάθετοι, σίγουρα δεν θα είστε και τόσο ευχάριστοι!

Ζητήστε βοήθεια:

Μην διστάζετε να ζητήσετε βοήθεια από κάποιον τρίτο, να σας κρατήσει τα παιδιά για να βρεθείτε οι δυο σας ή από μία γυναίκα να βοηθήσει στις δουλειές του σπιτιού ώστε να έχετε περισσότερο χρόνο μεταξύ σας…

Φροντίστε τη σεξουαλική σας ζωή:

Δυστυχώς, είναι το σημείο που τα περισσότερα ζευγάρια το …χάνουν! Με όλες τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες της καθημερινότητας, το σεξ μένει πίσω απομακρύνοντας το ζευγάρι και φέρνοντας θυμό, εντάσεις, συγκρούσεις, αλληλοκατηγορίες… Νοιαστείτε λοιπόν για την ποιότητα της σεξουαλικής ζωής και βάλτε την ψηλά στην λίστα των προτεραιοτήτων σας.

Στείλτε ερωτικά μηνύματα:

Μπορεί στην αρχή να νιώσετε λίγο αμήχανα, όπως γνωρίζουμε όμως έιναι ένας τρόπος που μπορεί να ανάψει και πάλι την ερωτική φλόγα στο ζευγάρι και να κάνει και τους δυο να νιώσετε και πάλι επιθυμητοί και ερωτικοί…

Κλείστε δωμάτιο σε ένα ξενοδοχείο:

Είπαμε και πιο πριν, πως η σεξουαλική ζωή χρειάζεται φαντασία, παιχνίδι και …κέφι!

Κάντε ένα ταξιδάκι!

Πόσο αναζωογονητικό! Μπορείτε να πάτε μία ημερήσια εκδρομή κάπου κοντά, αν δεν έχετε το χρόνο για έναν πιο μακρινό προορισμό! Επίσης, μπορείτε να το κάνετε και έκπληξη στον άλλον!

Γελάστε!

Πόσα ζευγάρια έχουν ξεχάσει το γέλιο και ζουν στη μιζέρια! Βρείτε τρόπους να γελάσετε ξανά, μην το αμελείτε… Έρευνες μάλιστα έχουν δείξει τις ευεργετικές ιδιότητες του γέλιου…

Προσαρμοστικότητα:

Μία από τις ποιο σημαντικές ικανότητές μας που μας βοηθά να προσαρμοστούμε στο περιβάλλον, στις αλλαγές του και να είμαστε καλά, να ζούμε με αρμονία. Έτσι λοιπόν, όταν αλλάζει το πρόγραμμα, αντί να θυμώσουμε, να έχουμε «μούτρα», να γίνουμε επιθετικοί ή και να παραιτηθούμε, θα «αρπάξουμε» αυτή την ευκαιρία και θα δούμε τι άλλο και πως μπορούμε να κάνουμε, να νιώσουμε, να γίνουμε… Μπορεί να είναι και πρόκληση!

Βγείτε ο καθένας με τη δική του παρέα:

Φέρτε έτσι την ανανέωση στη σχέση μέσα από φρέσκο αέρα, εφόσον είναι μία τονωτική ένεση για τη σχέση αυτή, καθώς βγάζει λίγη από τη …χρήσιμη ζήλια, λίγη αβεβαιότητα, ξεφεύγετε από τα ίδια και τα ίδια, ενώ έχετε να συζητήσετε και καινούργια θέματα εμπνευσμένα από την έξοδό σας αυτή! Άλλωστε, όπως λέει και γνωστό τραγούδι: «Το πολύ μαζί , σκοτώνει!»

Μην πάτε για ύπνο τσακωμένοι:

Η παλιά συμβουλή των γιαγιάδων μας που έχει βάση! Διαφορετικά, μέχρι να κοιμηθείτε – αν κοιμηθείτε- ο ύπνος σας δεν θα είναι ποιοτικός εφόσον μέχρι να έρθει θα έχετε κάνει ένα σωρό αρνητικές και δυσάρεστες σκέψεις!

Κλείστε την τηλεόραση, τα κινητά και ανοίξτε τα ραδιόφωνα:

Αυτή δεν είναι η συνηθισμένη βραδινή εικόνα του ζευγαριού; Ο καθένας πιάνει από έναν καναπέ και «χαζεύει» σε μία οθόνη – τηλεόρασης, κινητού ή τάμπλετ! Νομίζετε ότι είστε μαζί αλλά στην ουσία είναι ο καθένας μόνος του! Βάλτε λίγη μουσική, ανάψτε δυο κεριά, πιείτε ένα ποτάκι και απολαύστε ο ένας τον άλλον!

Μαρίνα Μόσχα

Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αγωγής Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου