Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2019

Τέλεια tips για το πλυντήριο του σπιτιού σας!

Τι πρέπει να κάνετε;

Θέλετε να ξέρετε όλα τα μυστικά για το πλυντήριο του σπιτιού σας; Σας βρήκαμε τα τέλεια tips που θα σας λύσουν τα χέρια!

Είναι πολύ σημαντικό να τα γνωρίζετε γιατί θα σας γλιτώσουν πολλά χρήματα! Δείτε τι θα συμβεί αν βάλετε μαύρο πιπέρι στο πλυντήριο ρούχων!

Πέρνα «ένα χέρι» τα καινούργια ρούχα

Τα ολοκαίνουργια σου ρούχα είναι αυτά που «απειλούν» περισσότερο τα υπόλοιπα στο πλυντήριο γιατί στο πρώτο πλύσιμο είναι πιθανό να χάσουν ένα ποσοστό βαφής και ίσως να βάψουν τα άλλα. Γι αυτό το σούπερ κατακόκκινο μπλουζάκι που μόλις αγόρασες, καλύτερα πλύντο στο χέρι για πρώτη φορά για να δεις και πόσο χρώμα χάνει.

Διάβασε το εγχειρίδιο του πλυντηρίου σου

Η πρώτη και καλύτερη κίνηση που μπορείς να κάνεις είναι να διαβάσεις προσεκτικά το εγχειρίδιο του πλυντηρίου σου. Δεν λειτουργούν όλα τα πλυντήρια το ίδιο και θα ανακαλύψεις σίγουρα λειτουργίες που δεν θυμάσαι ή που δεν ήξερες ότι έχει. Θα ανακαλύψεις πολλά! Εγώ ας πούμε πρόσφατα διάβασα στο εγχειρίδιο μου ότι το πλυντήριο μου έχει λειτουργία πλύσης σε προκαθορισμένη ώρα! Δεν το θυμόμουν!

Χώρισε τα σε χρωματικές ομάδες

Τα λευκά με τα λευκά, τα σκούρα με τα σκούρα κτλ, ναι ok, αυτό το ξέρεις ήδη. Όμως είναι πολύ σημαντικός ο χρωματικός διαχωρισμός και πολλές φορές όταν δεν γίνεται σωστά το αποτέλεσμα είναι γαριασμένα, γκριζαρισμένα, άτονα ρούχα. Δεν θέλουμε να φύγουν τα υπέροχα έντονα χρώματά τους! Ούτε θέλουμε τα λευκά να χρωματιστούν. Το νου σου για να έχεις πάντα φρέσκα χρωματιστά και λευκότερα λευκά!

Βάλε τη σωστή ποσότητα απορρυπαντικού

Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν πολύ μεγαλύτερη ποσότητα απορρυπαντικού και μαλακτικού από αυτές που συστήνει το κουτί. Βάζοντας μεγαλύτερη ποσότητα δεν σημαίνει ότι θα καθαρίσουν καλύτερα τα ρούχα. Ίσα ίσα μπορεί να σου αφήσει στίγματα σκόνης και λεκέδες απορρυπαντικού στα ρούχα. Το ίδιο ισχύει και για το μαλακτικό. Διάβαζε πάντα τις προτεινόμενες δοσολογίες και ακολούθησέ τις. Η συνιστώμενη, άρα και σωστή ποσότητα απορρυπαντικού θα σου εξοικονομήσει χρήματα. Σκέψου μια οικογένεια που βάζει 5-6 πλυντήρια την εβδομάδα, πόσα επιπλέον κουτιά χρειάζεται το χρόνο, αν η ποσότητα είναι πάντα μεγαλύτερη;

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου