Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

8 tips για τα πιο όμορφα πόδια

Τα όμορφα σμιλεμένα και απαλά πόδια κόποις κτώνται (και όλες τα θέλουμε).

Και επειδή τα σορτσάκια, τα φορέματα, οι φούστες, έχουν ήδη βγει από τις ντουλάπες μας (αν και Μάιος), παρακάτω συγκεντρώσαμε 8 συμβουλές που θα μας φέρουν πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Τι λες;

-Το τρίπτυχο της επιτυχίας

Απλοί οι βασικοί κανόνες: Απολέπιση, αποτρίχωση, ενυδάτωση. Αυτό είναι το μαγικό τρίο και το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να έχουμε ευπαρουσίαστα πόδια. Γιατί τι είναι χειρότερο από την τραχιά και «άγρια» στην υφή της επιδερμίδα; Με την απολέπιση απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια του δέρματος και η επιδερμίδα ενυδατώνεται βαθύτερα.

-Μασάζ στις ζώνες που «αντιστέκονται»

Πρωί και βράδυ- βάλε στο πρόγραμμα να κάνεις μερικά λεπτά μασάζ στους μηρούς και γενικότερα σ’ αυτές τις ζώνες σώματος που σε προβληματίζουν (aka θέλουν σύσφιξη). Με αυτόν τον τρόπο τονώνεται η κυκλοφορία του αίματος, καταπολεμάται η κυτταρίτιδα και η γνώστη όψη φλοιού πορτοκαλιού.

-Ξεκίνα περπάτημα

Ναι, το περπάτημα μπουστάρει την κυκλοφορία του αίματος και σμιλεύει τα πόδια. Ξεκίνα λοιπόν κάνοντας κάποιες μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σου: Αν καθημερινά πηγαίνεις στη δουλειά με το μετρό, προτίμησε να ανέβεις τις σκάλες από τις κυλιόμενες, αν πηγαίνεις με το λεωφορείο σταμάτησε μια στάση νωρίτερα.

-Σωστή στάση σώματος

Γενικά απόφυγε όσο μπορείς να κάθεσαι σταυροπόδι, καθώς θεωρείται μια κακή στάση για το σώμα. Αρκετοί ειδικοί υποστηρίζουν πως βλάπτει τα αγγεία και τις φλέβες- εμποδίζει την κυκλοφορία και προκαλεί φλεβίτιδα και κιρσούς- καταπονεί την σπονδυλική στήλη, προκαλώντας πόνους στα πόδια.

-Το νερό, πηγή ζωής

Το νερό και το τσάι είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι. Απόφυγε τα ζαχαρούχα σκευάσματα και τα αναψυκτικά που ενισχύουν τη συγκέντρωση του τοπικού λίπους.

– Πρόσεξε τη διατροφή σου

Τα γνωστά. Απόφυγε τα τσιμπολογήματα, φρόντισε να έχεις ένα σταθερό ωράριο φαγητού και προτίμησε να ακολουθείς ένα πρόγραμμα διατροφής πλούσιο σε αντιοξειδωτικά συστατικά (όπως κόκκινα φρούτα, λαχανικά, εσπεριδοειδή).

-Τακτική άσκηση

Τρέξιμο, crossfit, στοχευμένες ασκήσεις για μηρούς και γλουτούς. Καίνε θερμίδες και σμιλεύουν τη σιλουέτα. Σε περίπτωση που δεν είσαι αθλητικός τύπος, μπορείς να κάνεις ασκήσεις στο σπίτι ή ακόμη και χορό. Η σάλσα για παράδειγμα είναι ιδανική για το σμίλευμα του κάτω μέρους του σώματος.

-Take a breath

Άφησε (επιτέλους) τον εαυτό σου να αναπνεύσει ελεύθερα! Το στρες επιτείνει  την κυτταρίτιδα και ενισχύει την κατακράτηση υγρών και την αποθήκευση λίπους. Ανέπνευσε λοιπόν, βαθιά και συνειδητά, όπως τονίζει πάντα η φίλη μου η Κάτια και να είσαι σίγουρη πως το μυαλό και το σώμα σου, θα σε ευγνωμονούν!

Βιβή Αγγελάκη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου