Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Τραγωδία στην Καλαμπάκα: Αυτό φέρεται να είναι το αεροβόλο όπλο που σκότωσε τον 15χρονο

Η νεκροψία αναμένεται να δώσει απαντήσεις για τις συνθήκες θανάτου του παιδιού

Η Καλαμπάκα θρηνεί ένα 15χρονο παιδί το οποίο έχασε τη ζωή του όταν το όπλο με το οποίο έπαιζε μαζί με τα αδέρφια του κάτω από άγνωστες, μέχρι στιγμής, συνθήκες τον τραυμάτισε θανάσιμα.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, το βράδυ της Δευτέρας παρουσιάστηκε η φωτογραφία από το φερόμενο όπλο της τραγωδίας.

Όπως τόνισε ο δημοσιογράφος του Alpha, Πέτρος Καρσιώτης, το συγκεκριμένο όπλο μπορεί να αγοραστεί από το εμπόριο από τον οποιοδήποτε καθώς δεν απαιτείται ειδική άδεια και καμία διατύπωση, ενώ το μόνο απαραίτητο έγγραφο είναι η ταυτότητα που θα αποδεικνύει πως ο αγοραστής είναι άνω των 18 ετών.


Απαντήσεις για τον θάνατο του 15χρονου θα δώσει η νεκροψία

Απαντήσεις για τον τραγικό θάνατο που βρήκε ο 15χρονος αναμένεται να δώσει η νεκροψία.

Ο 15χρονος βρισκόταν στο σπίτι με τα δύο από τα επτά αδέλφια του, τον 17χρονο και τον 3χρονο αδελφό του όταν έγινε το μοιραίο.

Σύμφωνα με το TV10.gr αναμένεται η ιατροδικαστική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί πώς ο 15χρονος έχασε τη ζωή του.

Γι' αυτό ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή η ημέρα της κηδείας του άτυχου παιδιού, καθώς πρώτα θα πρέπει να βγουν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έρευνας.

Την ίδια ώρα στην μικρή κοινωνία της Θεόπετρας το κλίμα είναι βαρύ, καθώς ο χαμός του 15χρονου έχει βυθίσει το χωριό στο πένθος.

«Η τραγωδία αυτή συμβαίνει μία στο τρισεκατομμύριο», λέει βαλλιστικός εμπειρογνώμονας

Όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός ρεπόρτερ Γιώργος Καραϊβάζ, στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star τα παιδιά δεν είχαν καταλάβει ότι το όπλο ήταν οπλισμένο.

Το βλήμα τραυμάτισε τον 15χρονο που βρήκε τραγικό θάνατο.

Σύμφωνα με τον βαλλιστικό εμπειρογνώμονα, Γιώργο Ραυτογιάννη, η τραγωδία αυτή συμβαίνει μία στο τρισεκατομμύριο. Σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν καταγραφεί 10 - 15 θάνατοι από αεροβόλο όπλο, κυρίως παιδιά.

Αν ο 15χρονος είχε βληθεί σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του σώματός του, τότε θα είχε απλά τραυματιστεί ελαφρά.

Ολόκληρο το χωριό έχει βυθιστεί στο πένθος για τον νεαρό Αλέξανδρο που ξεχώριζε για την καλοσύνη του και την ευγένειά του.

Τραγικές φιγούρες ο ιερέας πατέρας του, η μητέρα του και τα έξι αδέλφια του που δεν μπορούν να πιστέψουν πως από τη μια στιγμή στην άλλη τον έχασαν για πάντα.

Οι έρευνες για τις ακριβείς συνθήκες της τραγωδίας συνεχίζονται, ενώ το πόρισμα του ιατροδικαστή θα ρίξει φως στις συνθήκες του θανάτου του.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου