Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020

Συγκέντρωση εκπαιδευτικών στα Προπύλαια και πορεία διαμαρτυρίας μετά τις ανακοινώσεις Κεραμέως

Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή το πρωί στις 11:00 της Τρίτης 25 Αυγούστου

Με φόντο τους όρους έναρξης των μαθημάτων στα σχολεία, όπως ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα (24/08), δάσκαλοι και καθηγητές θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση αύριο, Τρίτη 25 Αυγούστου, στα Προπύλαια.

Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, έχουν καλέσει τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή αύριο το πρωί στις 11:00, ώρα κατά την οποία θα γίνει η έναρξη της συνεδρίασης της αρμόδιας επιτροπής με θέμα το άνοιγμα των σχολικών μονάδων.

Οι ομοσπονδίες ζητούν -μεταξύ άλλων- τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές και εύρεση χώρων για να λειτουργήσουν ως σχολικές αίθουσες, καθώς επίσης και αυξημένο αριθμό προσλήψεων αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των απαραίτητων εκπαιδευτικών αναγκών σε όλες τις ειδικότητες και όλες τις δομές σε μια φάση.

Επιπλέον, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αιτούνται αύξηση χρηματοδότησης προκειμένου να καλυφθούν όλα τα αναγκαία μέσα προστασίας και καθαριότητας από το κράτος (δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας πχ μάσκες, αντισηπτικά, κ.λπ.).

Παράλληλα, ζητούν τη διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους συναδέλφους αλλά και στους μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί, και να ελέγχεται η διάδοση του ιού, καθώς επίσης και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία.

Τέλος, επιθυμούν την κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης που επιτρέπει κάμερα στα σχολεία και on - line μετάδοση των μαθημάτων και την οργανωμένη επιμόρφωση εκπαιδευτικών και μαθητών σε ζητήματα ορθής τήρησης των μέτρων προστασίας.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου