Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2020

Δίκη Χρυσής Αυγής: Σε στάση εργασίας αύριο η ΑΔΕΔΥ για συμμετοχή στη διαμαρτυρία

Η στάση προγραμματίζεται από τις 11:00 έως τη λήξη του ωραρίου

Στάση εργασίας από τις 11:00 έως τη λήξη του ωραρίου εξαγγέλλει για αύριο η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή των εργαζομένων στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει αύριο στο Εφετείο της Αθήνας, με φόντο την ανακοίνωση της απόφασης για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η δίκη έχει μπει στην τελική ευθεία. Το «ναι» ή το «όχι» που θα ακουστεί από το δικαστήριο στην κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης θα κρίνει και τις δικασίμους που θα απαιτηθούν μέχρι να κηρυχθεί η λήξη της δίκης.

Αν η ετυμηγορία του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για το κομβικής σημασίας αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, που αφορά 65 από τους 68 κατηγορούμενους, καθώς τρεις δικάζονται μόνο για πλημμελήματα, είναι «ενοχή» τότε εκτιμάται πως θα απαιτηθούν έως και τέσσερις δικάσιμοι για την ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης απόφασης.

Αν η κρίση των δικαστών είναι «αθώωση» τότε ο χρόνος για την ολοκλήρωση της δίκης θα είναι σημαντικά πιο σύντομος αφού θα τεθούν υπό κρίση οι 24 κατηγορούμενοι που τους αποδίδονται η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και η επίθεση στο ΠΑΜΕ.

Σε κάθε περίπτωση το δικαστήριο πρόκειται να συνεδριάζει ως αργά το απόγευμα ή και το βράδυ κάθε ημέρα, ώστε κάθε ενότητα της διαδικασίας να μπορεί να ολοκληρώνεται μέσα σε μία δικάσιμο.

Το δικαστήριο, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων πιθανότατα θα αναγνώσει την απόφασή του επί της ενοχής για κάθε υπόθεση ξεχωριστά με πρώτη τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δεύτερη την επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, τρίτη την επίθεση στο ΠΑΜΕ και κατόπιν την εγκληματική οργάνωση και τη διεύθυνση της.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου