Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Τραγωδία στη Ρόδο: Ποια είναι τα ανήλικα θύματα και σε ποιους επιρρίπτουν ευθύνες οι βρετανοί γονείς τους (φωτο)

«Δεν ξέρουμε αν ο James θα γίνει καλά, θέλουμε μόνο να τον φέρουμε σπίτι» – Συγκλονίζει ο πατέρας της 15χρονης, λέει πως ήξεραν ότι έπνεαν ισχυροί άνεμοι

Τα ξαδέλφια Jessica Hayes, ετών 15, και Michael Connelly, ετών 13, έχασαν τραγικά τη ζωή τους στη Λίνδο απολαμβάνοντας ένα δημοφιλές σπορ, το θαλάσσιο αλεξίπτωτο.

Τα παιδιά παρασύρθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή, καταλήγοντας σε ένα δυστύχημα σωστή τραγωδία.

Ο αδερφός του Michael, ο 15χρονος James Connelly, δίνει μάχη στο νοσοκομείο να κρατηθεί στη ζωή, την ίδια ώρα που ο πατέρας της Jessica, Tony, ασκεί κριτική σε γιατρούς και αστυνομία γιατί τους έχουν αφήσει χωρίς ενημέρωση.

Ο πατέρας της τραγικής μικρής που σκοτώθηκε κάνοντας parasailing στη Ρόδο αποκαλύπτει στην «Daily Mail» πως ο ανιψιός του δίνει μάχη για τη ζωή.

Ο Tony Hayes λέει πως δεν γνωρίζουν αν ο 15χρονος James θα αναρρώσει ποτέ από την τραγική πτώση, η οποία προκάλεσε τον θάνατο του αδερφού του Michael και της ξαδέρφης τους Jessica.

Η τρομακτική καταιγίδα που έπληξε τις ακτές της Ρόδου έκανε το σχοινί που έδενε τα τρία παιδιά να σπάσει.

Ο πατέρας της Jessica δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή, θέλουμε να πάμε σπίτι και να κλειδωθούμε στα σπίτια μας. Δεν ξέρουμε αν ο James θα γίνει καλά, θέλουμε μόνο να τον φέρουμε σπίτι».

Ο Tony αποκάλυψε ακόμα πως ο 51χρονος χειριστής του ταχύπλοου, που έχει συλληφθεί από το Λιμενικό, γνώριζε για τις κακές καιρικές συνθήκες. Προσπάθησε να ακολουθήσει εναλλακτική διαδρομή για να αποφύγει την κακοκαιρία.

«Ο επικεφαλής είπε πως ο καιρός θα χειροτερεύσει αργότερα, κι έτσι θα ήταν καλύτερα αν ξεκινούσαν νωρίς. Τους χαιρετίσαμε και θα έπρεπε να παραμείνουν εντός οπτικού μας πεδίου. Είμαστε 4 μέρες στο νησί και έχουμε παρακολουθήσει ανθρώπους στο σκάφος, ήταν πάντα ορατοί. Επειδή ερχόταν όμως κακοκαιρία, αποφάσισε να ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο. Πήγαν σε ένα νέο σημείο για να αποφύγουν την καταιγίδα που ερχόταν».

«Καταλάβαμε πως κάτι πήγε στραβά όταν το σκάφος γύρισε χωρίς τα παιδιά», λέει ο Tony. Ο οποίος λέει πως η γυναίκα του έψαχνε για 3 ώρες τα παιδιά στην παραλία, χωρίς κανείς να τους ενημερώσει τι ακριβώς είχε συμβεί.

«Δεν μάθαμε την πλήρη αλήθεια παρά πολύ αργότερα, όταν πήγαμε στο νοσοκομείο». Όπως είπε στη «Sun»: «Ήταν νεκρά στο νοσοκομείο από την αρχή, κι όμως μας έδιναν ψεύτικες ελπίδες πως όλα ήταν εντάξει».


πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου