Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

Lockdown στη Θεσσαλονίκη: Σαρωτικοί οι έλεγχοι της ΕΛΑΣ σε πεζούς και οδηγούς για τα μέτρα του κορονοϊού

Αστυνομικοί βρίσκονται συνεχώς σε κεντρικούς δρόμους της πόλης αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές 

Τη δική τους καθημερινή μάχη για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, δίνουν στη Θεσσαλονίκη οι αστυνομικοί, οι οποίοι, όπως και στο γενικό lockdown την περασμένη άνοιξη, έχουν αναλάβει ξανά ένα καθοριστικό ρόλο για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκονται συνεχώς τόσο σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, όσο όμως και στις υπόλοιπες περιοχές – σε όσες περισσότερες γειτονιές ή πλατείες γίνεται – με τους ελέγχους να εντείνονται διαρκώς μετά το σκληρό lockdown στο οποίο βρίσκεται από την Τρίτη η Θεσσαλονίκη.

Θυμίζουμε, ότι η Περιφερειακή Ενότητα πέρασε στο «γκρι» επίπεδο του χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Πολιτικής Προστασίας για τον κορωνοϊό, μετά τα επιδημιολογικά δεδομένα που συνεχίζουν να δείχνουν ραγδαία διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο και τις φωτογραφίες του GRTimes.gr που βρέθηκε στις περιοχές του Ευόσμου και της Καλαμαριάς μαζί με τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι πολίτες δείχνουν να έχουν συμμορφωθεί απόλυτα στα νέα μέτρα που επιβλήθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ωστόσο δε λείπουν οι ελάχιστες εξαιρέσεις και σε αυτές τις περιπτώσεις βεβαιώνονται οι σχετικές παραβάσεις και τα ανάλογα πρόστιμα.

Σημειώνεται ότι, οι αστυνομικοί που βρίσκονται όλο το 24ωρο επί ποδός διενεργούν ελέγχους τόσο σε πεζούς και σε οδηγούς οχημάτων, όσο και σε πολίτες που επιβαίνουν σε αστικά λεωφορεία, για το αν έχουν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα ή αν έχουν στείλει το μήνυμα μετακίνησης στο 13033. Παράλληλα, κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται συνεχώς σε πάνω από 20 σημεία εισόδων και εξόδων της πόλης. Ακόμα, από τις 21:00 το βράδυ που τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας και αίρεται μόνο για συγκεκριμένους λόγους, οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται «ακροβολισμένες» σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης, διενεργώντας ελέγχους.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου