Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021

Κώστας Σπυρόπουλος: Ο δικηγόρος του υποστηρίζει ότι «είναι αόριστη κατηγορία χωρίς κάποια ποινική διαδικασία» (βιντεο)

Όσα ανέφερε ο δικηγόρος του Κώστα Σπυρόπουλου για τις κατηγορίες των τελευταίων ωρών.

Στο TheCaller και στην Χρίσλα Γεωργακοπούλου μίλησε ο δικηγόρος του Κώστα Σπυρόπουλου, Αλέξης Στεφανόπουλος, για όσα κατήγγειλε για κακοποίηση από τον ηθοποιό η Τζένη Μπότση μέσω του λογαριασμού της στο Instagram.

Ο ίδιος ανέφερε: «Κανένα μέσο δεν θα έπρεπε να αναφέρει το όνομά του. 

Θα ήθελα να μην γίνονταν αυτές οι κατηγορίες με το Instagram αλλά μέσω της δικαιοσύνης γιατί ο φερόμενος δράστης δέχεται έναν κουβά λάσπης χωρίς να μπορεί να αμυνθεί.

Το αντιλαμβάνομαι ότι θέλουν να το βγάλουν από μέσα τους αλλά στην περίπτωση που μεταγενέστερα μια καταγγελία δεν είναι αληθινή, μπορεί να είναι επιζήμια. Έχουμε μια αόριστη κατηγορία δίχως κάποιον χρόνο τέλεσης, προσδιορισμό πράξης ή κάποια πιο ιδιαίτερα στοιχεία. Μετά από 23 χρόνια το φερόμενο θύμα δεν θα μπορέσει να εμφανιστεί σε έναν εισαγγελέα και να στηρίξει ότι του έχει συμβεί και ο φερόμενος δράστης δεν θα μπορέσει να απολογηθεί και να στηρίξει την αθωότητά του. Αν αυτό έχει πλέον παραγραφεί, δεν θα υπάρξει ποινική διαδικασία.

Το γενετήσιου χαρακτήρα έχει τόσο ευρεία έννοια που τα φερόμενα θύματα θα πρέπει κάποια στιγμή να εξηγήσουν, είναι αόριστο. Είναι επικίνδυνη πόρτα να γίνονται καταγγελίες μέσω Instagram. Μπορεί η στιγμή που γίνεται μία πράξη να μην είναι τόσο ευκρινής και να μην καταλάβει κάποιος ότι η πράξη του δημιούργησε τέτοια συναισθήματα. Ο κ. Σπυρόπουλος λυπάται αν κάποια πράξη του στοίχισε βαριά. Όταν γίνει η παρενόχληση το θύμα θα αστράψει κι ένα χαστούκι. Τα πράγματα αυτά θα έπρεπε να λυθούν διαφορετικά μετά από τόσα χρόνια κι οι δύο πλευρές να μιλήσουν. Ο Κώστας Σπυρόπουλος είναι ανοιχτός σε κάθε συζήτηση.»

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου