Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2021

Συγκλονίζουν οι καταγγελίες των Παπαχαραλάμπους και Αναστασοπούλου κατά πασίγνωστου ηθοποιού

Οι ισχυρισμοί περί αυτοϊκανοποίησης και παρενόχλησης εκτός εργασίας

Ανατριχίλα προκαλούν οι καταγγελίες της Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους και της Πηνελόπης Αναστασοπούλου κατά πασίγνωστου ηθοποιού για φερόμενη προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και εργασιακό εκφοβισμό.

Οι δύο γυναίκες περιγράφουν στην καταγγελία που έκαναν στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών όσα έζησαν πριν από αρκετά χρόνια.
«Έμπαινε στο καμαρίνι μου και ουρούσε επιδεικτικά στον νιπτήρα μου»

Το φως της δημοσιότητας είδε η καταγγελία της Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους κατά πασίγνωστου ηθοποιού.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η ηθοποιός και δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο συνάδελφός της έμπαινε στο καμαρίνι της και ουρούσε στον νιπτήρα της, ενώ υποστηρίζει ότι την παρενοχλούσε κι εκτός θεάτρου.

Αναλυτικά όσα υποστήριξε η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους:

«Το έτος 2000, σε ηλικία 24 ετών, συνεργάστηκα με τον καταγγελλόμενο. Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μας, ο καταγγελλόμενος σταδιακά με απομόνωσε με διάφορα τεχνάσματα από τα υπόλοιπα μέλη του θιάσου και φρόντισε να έχω δικό μου καμαρίνι με την πρόφαση (όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων) ότι θα ερμήνευα τον βασικό γυναικείο ρόλο του έργου.

Το καμαρίνι αυτό βρισκόταν ακριβώς δίπλα στο δικό του. Ο ίδιος είχε τα κλειδιά του καμαρινιού μου καθ’ όλο το χρονικό διάστημα της συνεργασίας μας, μπαινοβγαίνοντας στο καμαρίνι χωρίς να χτυπά την πόρτα μου και ορισμένες φορές κλειδώνοντας την πόρτα πίσω όπως έμπαινε ο καταγγελλόμενος προέβη επανειλημμένα σε σοβαρές πράξεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειάς μου και όχι μόνο, εκμεταλλεύομενος το νεαρό της ηλικίας μου, την ανάγκη μου να εργαστώ και τον φόβο που μου είχε εμφυσήσει.

Αρκετές φορές εισερχόταν στο καμαρίνι μου, ενώ βρισκόμουν μέσα σε αυτό με κλειστή την πόρτα, κατέβαζε το παντελόνι του και ουρούσε επιδεικτικά στον νιπτήρα του καμαρινιού μου, ο οποίος βρισκόταν ακριβώς πίσω από εκεί που καθόμουν (σημειώνω ότι ο ίδιος είχε τουαλέτα στο δικό του καμαρίνι). Ο καταγγελλόμενος με παρενοχλούσε και εκτός θεάτρου με διάφορους τρόπους, όπως παρακολουθώντας με και προκαλώντας μου μια συνεχή ανησυχία που έφτανε πολλές φορές στα όρια του τρόμου. Δεν ήξερα ποια θα ήταν η επόμενη κίνησή του».

«Δεν θα ξεχάσω το μειδίαμά του όταν αυτοϊκανοποιούταν»

Σοκ προκαλεί η καταγγελία της Πηνελόπης Αναστασοπούλου κατά πασίγνωστου ηθοποιού για φερόμενη προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και εργασιακό εκφοβισμό.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε η ηθοποιός, στην πρώτη τους συνάντηση για επαγγελματικούς λόγους είχε αυτοϊκανοποιηθεί την ώρα που μιλούσαν για δουλειά, ενώ σε μεταγενέστερη συνεργασία τους «έβαζε τα χέρια του μέσα στο παντελόνι του και στη συνέχεια ερχόταν και με ακουμπούσε στο πρόσωπο και στο σώμα μου».

Το πρώτο περιστατικό που περιέγραψε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου έγινε το 2005, όταν και σε ηλικία 28 ετών είχε τελειώσει το θέατρο Τέχνης.

«Όταν έφτασα στο θέατρο, ο καταγγελλόμενος με υποδέχθηκε και μου είπε να περάσω στο καμαρίνι του. Απ’ ότι αντιλήφθηκα, δεν υπήρχε κανείς άλλος στο κτίριο, πράγμα που μου έκανε εντύπωση. Πράγματι μπήκαμε στο καμαρίνι του και εκείνος κλείδωσε την πόρτα, κάτι που με έκανε αμέσως να νιώσω πολύ άβολα. Ξεκίνησε να με ρωτάει διάφορα πράγματα για μένα και μετά από λίγο, προς μεγάλη μου έκπληξη, διαπίστωσα ότι είχε ανοίξει διάπλατα τα πόδια του, είχε βάλει και τα δύο του χέρια μέσα στο παντελόνι του, ακριβώς στη γενετήσια περιοχή, και κάνοντας παλινδρομικές κινήσεις χάιδευε τα γεννητικά του όργανα. Ήμουν εκεί για να συζητήσω το ενδεχόμενο μιας πιθανής συνεργασίας, όπως μου είχε εξηγήσει ο ίδιος σχετικά με τον λόγο του τηλεφωνήματος του λίγες ημέρες πριν, όμως η όλη ατμόσφαιρα δεν έμοιαζε καθόλου επαγγελματική.

Εκείνος προσπαθούσε συνεχώς να στρέψει την κουβέντα σε άσχετα θέματα και εγώ με τη σειρά μου προσπαθούσα να επαναφέρω τη συζήτηση στο θέμα που αφορούσε το ραντεβού μας, λέγοντας με έντονο ύφος πως έχω έρθει να μιλήσουμε για δουλειά. Ένιωθα άβολα αλλά αυτό δεν έδειχνε να τον ενδιαφέρει, παρά συνέχισε να έχει τα χέρια του μέσα στο παντελόνι, κάνοντας κινήσεις και τρίβοντας την περιοχή. Τρομοκρατήθηκα και προσπαθούσα να κάνω πως δεν καταλαβαίνω, εστιάζοντας το βλέμμα μου αλλού, με την ελπίδα ότι θα σταματούσε και ότι απλά έκανε μια συνηθισμένη αντρική κίνηση, αλλά δυστυχώς η διάρκεια που κράτησε αυτό με έκανε, καθώς και εκείνο το μειδίαμα που δεν θα ξεχάσω ποτέ, έδειχναν πως, ενώ καταλάβαινε ότι αισθάνομαι άβολα, μάλλον αυτό τον εξίταρε περισσότερο», ανέφερε η ηθοποιός στην καταγγελία της που δημοσίευσε το Πρώτο Θέμα, ενώ σε άλλο σημείο είπε:

«Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο καταγγελλόμενος επιδεικτικά έβαζε τα χέρια του μέσα στο παντελόνι του και στη συνέχεια ερχόταν και με ακουμπούσε στο πρόσωπο και στο σώμα μου, για να με τοποθετήσει σε ένα σημείο της σκηνής και να μου δώσει σκηνοθετικές κατευθύνσεις, προσβάλλοντας έτσι την προσωπικότητα μου και προκαλώντας μου ανυπόφορη αηδία».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου