Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021

Ενώπιον του εισαγγελέα ποινικής δίωξης αυτή την ώρα ο Μένιος Φουρθιώτης – Δείτε εικόνες

Ο παρουσιαστής μετήχθη στην Ευελπίδων μαζί με ακόμα δύο άτομα

Ο Μένιος Φουρθιώτης καθώς και ακόμα δύο Έλληνες ποινικοί οδηγούνται στον Εισαγγελέα όπου και θα τους απαγγελθούν σύμφωνα με αστυνομικές πηγές με βάση τη σχηματισθείσα από την ΕΛΑΣ δικογραφία, κατηγορίες, μεταξύ άλλων και για σύσταση εγκληματικής ομάδας.

Δείτε τις εικόνες του newsbeast.gr

Το τηλέφωνο «σκιά» και οι συνομιλίες

Η προσαγωγή του παρουσιαστή καναλιού τοπικής εμβέλειας και ακόμα δύο Ελλήνων ποινικών που έγινε χθες το μεσημέρι από τη Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής μετατράπηκε σήμερα το πρωί σε σύλληψη, ενώ το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε το αίτημα του παρουσιαστή για αναστολή της απόφασης με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα προστασίας που του είχαν διατεθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι αστυνομικοί του τμήματος Εκβιαστών εντόπισαν στην κατοχή του παρουσιαστή κινητό τηλέφωνο «σκιά», το οποίο χρησιμοποιούσε στις τηλεφωνικές του επικοινωνίες με τους δύο κακοποιούς.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στην ΕΡΤ, πως ακούγεται ο παρουσιαστής να συνομιλεί με τους δύο Έλληνες ποινικούς λίγη ώρα πριν από την επίθεση με καλάσνικοφ στο σπίτι του στο Διόνυσο.

Έχουν καταγραφεί και άλλες συνομιλίες αλλά και μηνύματα μεταξύ των τριών συλληφθέντων, που φαίνεται να οργανώνουν την ένοπλη επίθεση, αλλά και την έκρηξη στο σπίτι του παρουσιαστή.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως ο παρουσιαστής και οι Έλληνες ποινικοί συμφώνησαν στο ποσό των 40.000 ευρώ για τα δύο χτυπήματα.

Το τηλέφωνο «σκιά», βρέθηκε κατά την έρευνα της αστυνομίας και έχει αποσταλεί στα εργαστήρια της αστυνομίας για ανάλυση.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν και το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δύο ποινικοί το βράδυ της ένοπλης επίθεσης.

Οι τρεις συλληφθέντες αρνούνται πως «σκηνοθέτησαν» τις δύο επιθέσεις στο σπίτι του τηλεπαρουσιαστή.

Επομένως από την αστυνομική έρευνα, επαληθεύεται το ένα σκέλος των καταγγελιών του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη που αφορούσε την σκηνοθετημένη επίθεση στο σπίτι του παρουσιαστή, και βρίσκεται σε εξέλιξη το δεύτερο σκέλος που αφορούσε την καταγγελία ότι ο παρουσιαστής σχεδίαζε συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του εκδότη.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο παρουσιαστής κατά την παραμονή του στη ΓΑΔΑ παρέμεινε σιωπηλός ωστόσο οι άλλοι δυο συλληφθέντες φέρεται να παραδέχτηκαν τις σχέσεις μαζί του.

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου