Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

Κορονοϊός: Στον προθάλαμο του lockdown Μύκονος, Κρήτη, Ίος, Σαντορίνη και Πάρος – Η προειδοποίηση Χαρδαλιά

Εκτίναξη κρουσμάτων - 6 περιοχές σε αυξημένη επιτήρηση και μία ανάσα από νέα μέτρα

Ένα βήμα πριν τα τοπικά lockdown βρίσκεται η Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, συναγερμός έχει σημάνει για 6 περιοχές μετά την «έκρηξη» κρουσμάτων κορoνοϊού που σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες.

Ας δούμε ποιες είναι αυτές…

Στην Μύκονο ο αριθμός των κρουσμάτων έχει τετραπλασιαστεί σε μια εβδομάδα, στο Ηράκλειο έχει τριπλασιαστεί, στο Ρέθυμνο έχει διπλασιαστεί, ενώ μεγάλη αύξηση εντοπίζεται επίσης σε Ίο, Σαντορίνη και Πάρο.

Όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, 6 περιοχές της νησιωτικής χώρας βρίσκονται στο «κόκκινο». Οι συγκεκριμένες περιοχές είναι η Μύκονος, το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, η Ίος, η Σαντορίνη και η Πάρος.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση του Newsbeast κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορονοϊό στο υπουργείο Υγείας, για το πόσο κοντά είμαστε στη λύση των τοπικών lockdown στις περιοχές που είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένες από τον κορονοϊό, ο Νίκος Χαρδαλιάς απάντησε:

«Στις 6 περιοχές που κάναμε αναφορά είναι ξεκάθαρη η επιδημιολογική επιβάρυνση. Είμαστε ένα βήμα πριν πάρουμε συγκεκριμένα μέτρα, θεωρώ όμως ότι μπορούμε να τα αποφύγουμε αν τα επόμενα 24 συντονιστούμε όλοι και γίνει αντιληπτό ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή».

Ο κ. Χαρδαλιάς πρόσθεσε επίσης: «Οι πηγές που κρίνουν το ζήτημα της μεγάλης διασποράς αφορούν τις νέες ηλικίες και προέρχονται από τη διασκέδαση και τις συναθροίσεις. Δεν γίνεται αυτή η αναφορά για να στοχοποιήσουμε επιχειρήσεις ή τρόπους διασκέδασης».

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου