Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021

Άνοιγμα σχολείων: Τι ισχύει για τους ανεμβολίαστους μαθητές και εκπαιδευτικούς

Όσα θα ισχύουν από 13 Σεπτεμβρίου

Στις 13 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς, όπως ανακοίνωσε χθες (11.08) το υπουργείο Παιδείας.

Το υπουργείο παροτρύνει τους εκπαιδευτικούς να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες εμβολιασμένοι.

 «Στόχος όλων μας, η προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας και η απρόσκοπτη λειτουργία των εκπαιδευτικών μας δομών» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Τα νέα αναλυτικά πρωτόκολλα λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών θα ανακοινωθούν κοντά στην ημερομηνία έναρξης του σχολικού έτους.

Άνοιγμα σχολείων: Όσα ισχύουν

Οι δάσκαλοι οφείλουν να πηγαίνουν στο σχολείο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης από κορονοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να κάνουν δύο φορές την εβδομάδα με δική τους ευθύνη. Οι ίδιες προϋποθέσεις θα ισχύσουν και για το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους φοιτητές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Το ίδιο ισχύει και για τους μαθητές: θα προσέρχονται στη σχολική μονάδα με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ, το οποίο θα κάνουν επίσης δύο φορές την εβδομάδα.

«Παροτρύνουμε τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί να σπεύσουν να αξιοποιήσουν αυτήν την ασπίδα προστασίας από τον κορονοϊό, πριν την έναρξη της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς. Στόχος όλων μας, η προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας και η απρόσκοπτη λειτουργία των εκπαιδευτικών μας δομών» λέει το υπουργείο Παιδείας.

πηγη

1 σχόλιο:

  1. Δεν είστε καλά τι είναι αυτά ρε χούντα έχουμε και δεν μιλάει κανείς,άντε γειά ρε.Για να μη πω τίποτα άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή