Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Ευστρατιάδης απαντά μετά τις αντιδράσεις για το «μετά από 60 χρόνια θυμήθηκαν οι κυρίες ότι τις βίασαν;»

«Πιθανόν να είπα κάτι άτοπο»

Μισό βήμα πίσω κάνει ο σκηνοθέτης, Όμηρος Ευστρατιάδης, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε χθες η δήλωσή του για τις καταγγελίες βιασμού στον καλλιτεχνικό χώρο, ότι «μετά από τόσα χρόνια θυμήθηκαν οι κυρίες ότι τις βίασαν;».

Ο σκηνοθέτης μίλησε σήμερα στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις απαράδεκτες δηλώσεις του.

«Το θέμα αυτό ήταν ένα πολύ σοβαρό θέμα. Ήμουν σε ένα κλαμπ και πήγαμε στα σκοτάδια για να γυρίσουμε την ταινία μου, άρχισαν να με ρωτάνε πράγματα που δεν έχω ασχοληθεί ποτέ μου, γιατί είναι σοβαρά πράγματα. Τον Πέτρο το γνώρισαν τα τέλη της δεκαετίας του 1980.

Ήταν ένας σεμνός νέος ηθοποιός και είχαμε καλή σχέση. Πού να πάει το μυαλό μου ότι ο Πέτρος θα έκανε αυτά που ακούστηκαν έκανε. 

Δεν μπορώ να κρίνω εγώ αυτά τα θέματα όμως. Δεν είμαι δικαστής. Έκρινα και λέω ότι αυτά συμβαίνουν πάντα. Αυτά είναι θέματα που κρίνει μόνο η ελληνική δικαιοσύνη. Δεν έχει τελεσιδικήσει ακόμα», είπε ο σκηνοθέτης.

«Αν ήταν η κόρη μου και συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα της έλεγα πήγαινε τώρα να τον καταγγείλεις. Εγώ ξέρω πως όταν συμβαίνουν τέτοια πράγματα τα καταγγέλλεις αμέσως. Ο βιασμός είναι φριχτό πράγμα» επέμεινε ο Όμηρος Ευστρατιάδης.

«Αυτά συμβαίνουν στο χώρο του θεάματος γιατί όλοι, άντρες και γυναίκες, προσπαθούν να γίνουν επώνυμοι. Είναι γενικό, δεν το είπα συγκεκριμένα. Είμαστε σε έναν χώρο, απ’ τα ηχεία φωνάζανε, πιθανόν να είπα κάτι άτοπο. Με στρίμωξαν σε ένα κλαμπ δημοσιογράφοι και άρχιζαν να με ρωτάνε πράγματα. Δεν δέχομαι τη μομφή ότι έθιξα κάποιον. Δεν θέλω να προσβάλλω κάποιον, η μόνη αρμόδια είναι η ελληνική δικαιοσύνη. Αισθάνθηκα άσχημα με αυτά που άκουσα», είπε για τις δηλώσεις του που προκάλεσαν σάλο.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου