Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Τρίτη δόση εμβολίου – Βασιλακόπουλος: Είναι 100% ασφαλής – Πότε θα την κάνουν όλοι

«Για τις ηλικίες που έχει ανοίξει πάντως συνίσταται»

Ασφαλής είναι η τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας, Θεόδωρο Βασιλακόπουλο. Υπενθυμίζουμε ότι στις 30 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση του εμβολίου για τους πολίτες άνω των 60 ετών και τους υγειονομικούς.

Όπως είπε μιλώντας στο Mega η τρίτη δόση είναι προαιρετική αλλά πρόκειται για μία εξαιρετικά ισχυρή σύσταση για τις ηλικιακές ομάδες που αφορά. «Είναι ξεκάθαρη η τοποθέτηση της Επιτροπής.

Η τρίτη δόση είναι προαιρετική, ωστόσο είναι πολύ ισχυρή η σύσταση. Για τις ηλικίες που έχει ανοίξει πάντως συνίσταται» είπε.

«Η τρίτη δόση στην τεράστια πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι 100% ασφαλής. Όταν ξεκινήσαμε τους εμβολιασμούς ο κόσμος πήγαινε και εμβολιαζόταν ανάλογα την ηλικιακή του ομάδα, ακόμα και άτομα που έχουν νοσήσει. Κανένας δεν έπαθε τίποτα, ίσα ίσα, έχουν καλύτερη ανοσία», είπε υπογραμμίζοντας με αυτό τον τρόπο την ασφάλεια που παρέχει η τρίτη δόση.

Τρίτη δόση εμβολίου: Γιατί δεν γίνεται ακόμα σε όλους

Στη συνέχεια ο κ. Βασιλακόπουλος εξήγησε τους λόγους που η επιτροπή του FDA δεν επέτρεψε την τρίτη δόση εμβολίου σε όλο τον πληθυσμό. «Έχω την αίσθηση ότι ανάλογα με το τι εμβόλιο θα έχει κάνει το άτομο, στο εξάμηνο ή οχτάμηνο θα μπορέσουν κι άλλες ηλικιακές ομάδες να εμβολιάζονται. Οι μεγαλύτεροι άνθρωποι που έχουν πιο αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα κινδυνεύουν περισσότερο μετά τον εμβολιασμό από τους νέους ανθρώπους».

Για να μετρήσουμε την προστασία δεν αρκεί μόνο το τεστ αντισωμάτων, τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος.

«Οι ευπαθείς ομάδες στην Αμερική δεν είναι μόνο οι ανοσοκατεσταλμένοι, όπως γίνεται στην Ελλάδα, αλλά και άλλες ομάδες ατόμων που έχουν αυξημένο κίνδυνο. Η Βρετανία έβαλε το όριο των 50 ετών. Δεν υπάρχει μία μόνο παγκόσμια γραμμή», κατέληξε.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου