Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2021

Δράμα – 14χρονη με κορονοϊό: «Μας έλεγε ότι πνίγεται – Φοβόμασταν τη διασωλήνωση» λέει η γιαγιά της

Παρουσιάζει βελτίωση η υγεία της ανήλικης

Τις δικές της εξηγήσεις δίνει η γιαγιά της 14χρονης από τη Δράμα, που εισήχθη στο νοσοκομείο με κορονοϊό μετά από εισαγγελική εντολή καθώς οι γονείς της που είναι αρνητές του ιού, την κρατούσαν στο σπίτι.

«Διασωλήνωση, αυτό φοβόμασταν. Τη διασωλήνωση. Αυτό το φοβόμασταν πάρα πολύ» λέει η γιαγιά της 14χρονης μιλώντας στο Mega.

«Κι εμείς κάναμε τα πάντα για το παιδί, εξετάσεις, φάρμακα, στους γιατρούς, ακτινογραφίες, τα πάντα. Και οξυγόνο στο σπίτι νοικιάσαμε. Τα πάντα, τα πάντα, τα πάντα» προσθέτει.

Δράμα – 14χρονη με κορονοϊό: «Μας έλεγε ότι πνίγεται»

«Τρίτη μέρα σταμάτησε ο πυρετός και το μόνο που έλεγε μια φορά την ημέρα, αν το έλεγε, ότι πνίγεται. Επειδή η μαμά είχε οξυγόνο, δίναμε και στο παιδί. Βλέπαμε ότι είχε βελτίωση και νοικιάσαμε άλλο ένα στο σπίτι» εξηγεί η γιαγιά της 14χρονης.

«Και το παιδί δεν ήθελε με τίποτα. Έκλαιγε, χτυπιόταν. Μας έλεγε “δεν πάω στο νοσοκομείο, δεν πάω στο νοσοκομείο”. Και είπαμε δε θα πάει γιατί μας κορόιδεψαν με τον γαμπρό μας. Απλώς η παιδίατρος πήγε και κατήγγειλε το περιστατικό και μας έστειλαν στο νοσοκομείο» λέει.

Όπως εξηγεί στο LIVE NEWS η γιαγιά του κοριτσιού, πρόσφατα έχασαν τον γαμπρό της από κορονοϊό, γεγονός που τους δημιούργησε μια αποστροφή προς τα νοσοκομεία.

«Πέθανε πολύ πρόσφατα ο γαμπρός μας. Με 96 οξυγόνο τον έστειλαν για διασωλήνωση στην Αλεξανδρούπολη γι’ αυτό εμείς δε θέλαμε το νοσοκομείο καθόλου. Όλον τον κόσμο κοροϊδεύουν. Όλον τον κόσμο κοροϊδεύουν. Για τον κορονοϊό, δηλαδή κάνουνε διασωλήνωση και κάτι δεν πάει καλά και φεύγουν. Έτσι “τρώνε” όλον τον κόσμο», συμπλήρωσε.

Την άλλη εβδομάδα το εξιτήριο για την 14χρονη

Το 14χρονο κορίτσι παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης. Μειώθηκε η παροχή οξυγόνου ενώ της χορηγείται και αγωγή για την πνευμονική εμβολή που υπέστη.

«Το κορίτσι ήρθε με μια βαριά εικόνα λοίμωξης του αναπνευστικού. Είχε ήδη σημάδια πνευμονικής εμβολής», σημείωσε μιλώντας στο Mega ο Νίκος Καρανταγλής, παιδίατρος Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

«Αντιμετωπίστηκε με υψηλές παροχές οξυγόνου και τη φαρμακευτική αγωγή που χρειάζεται» συμπλήρωσe.

Ο κ. Καρανταγλής τόνισε ότι θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να ακολουθούνται οι οδηγίες των γιατρών, ειδικά όταν πρόκειται για παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα καθώς η κατάστασή τους μπορεί άμεσα να επιδεινωθεί.

«Έχει δρόμο ακόμα μπροστά της. Δε θα πάρει εξιτήριο αυτήν την εβδομάδα», κατέληξε ο παιδίατρος.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου