Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

Φοιτήτρια καταγγέλει: Νοσηλευτές κάνουν πρακτική, δουλεύουν κανονικά και παίρνουν 176 ευρώ

«Το πτυχίο μας δεν αξίζει τίποτα; Στην Ευρώπη δε γίνεται αυτό το πράγμα»

Την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία με τους τελειόφοιτους νοσηλευτές, που κάνουν την πρακτική τους, κατήγγειλε η φοιτήτρια νοσηλευτικής Κατερίνα Σταυρακάκη. Μιλώντας στην Κοινωνία Ώρα MEGA είπε ότι οι φοιτητές δουλεύουν κανονικές βάρδιες και πληρώνονται με 176 ευρώ το μήνα.

«Οι τελειόφοιτοι καλούνται να κάνουν πρακτική για 6 μήνες, κάνουν κανονικά βάρδια, εφτάωρη, και αμείβονται με 176 ευρώ. 

Έχουν υποχρέωση να την κάνουν. Πολλοί φοιτητές δεν είναι προνομιούχοι. Εργάζομαι για να σπουδάσω και καλούμαι για ένα εξάμηνο να πηγαίνω στο νοσοκομείο κάθε πρωί να κάνω την πρακτική μου. Περνάμε από όλα τα τμήματα και εκτελούμε κανονικά τη βάρδια» εξήγησε η κ. Σταυρακάκη.

Όπως είπε η κ. Σταυρακάκη κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει στην Ευρώπη, ενώ επισήμανε ότι για να πάρεις το ΕΣΠΑ πρέπει να έχεις τελειώσει την πρακτική σου.

«Υποτίθεται ότι θέλουν να στελεχώσουν τα νοσοκομεία με καταρτισμένους επαγγελματίες νοσηλευτές. Το πτυχίο μας δεν αξίζει τίποτα; Στην Ευρώπη δε γίνεται αυτό το πράγμα» είπε και συνέχισε: «Από τη στιγμή που δεσμευόμαστε για τα πρωινά μας, δεν μπορούμε να βρούμε κάποια άλλη δουλειά για το απόγευμα. Αυτό ισχύει για όλους τους τελειόφοιτους. Είναι πολλά παιδιά από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Υπάρχει ένα πρόγραμμα το ΕΣΠΑ, που για να το πάρεις πρέπει να ολοκληρώσεις την πρακτική σου. Μας ενδιαφέρει η καθημερινότητά μας. Πρέπει να πληρώσουμε ενοίκια, τα τρέχοντα έξοδα».

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου