Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Πέραμα: Τι έδειξε η ιατροδικαστική για τον 20χρονο – Ποιο ήταν το θανατηφόρο τραύμα

Δύο διαμπερή τραύματα σε θώρακα και κοιλιά

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (25/10) η ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο του 20χρονου από αστυνομικά πυρά κατά την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα την περασμένη Παρασκευή.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση ο 20χρονος φέρει δύο διαμπερή τραύματα σε θώρακα και κοιλιά. 

Στην έκθεση συμπεραίνεται ότι οι πυροβολισμοί που δέχθηκε ο νεαρός ήταν από απόσταση και όχι εξ επαφής.

Υπενθυμίζεται ότι αστυνομικοί έκαναν σήμα σε αυτοκίνητο να σταματήσει και όταν εκείνο συνέχισε την πορεία του, ακολούθησε καταδίωξη, ενώ σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, το αυτοκίνητο εμβόλισε τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ με το περιστατικό να λήγει με τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 20χρονου και τον τραυματισμό ενός ακόμα επιβαίνοντα από αστυνομικά πυρά. Οι επτά αστυνομικοί που συμμετείχαν στην καταδίωξη συνελήφθησαν ενώ ερωτηματικά υπάρχουν για το τι συνέβη τελικά μετά την εντολή από το κέντρο επιχειρήσεων να σταματήσουν την καταδίωξη.


Το θανατηφόρο τραύμα

Ο ιατροδικαστής Ηλίας Μπογιόκας μίλησε στο Newsbeast για την έκθεση αναφέροντας: «Το πόρισμα δείχνει ότι είχε δυο διαμπερή τραύματα- ένα στο θώρακα με πύλη εισόδου αριστερά στην άνω περιοχή το οποίο είχε τρώσει τον άνω λοβό του αριστερού πνεύμονος και είχε βγει από τη δεξιά πλευρά του θώρακα.

Αυτό ήταν και το θανατηφόρο τραύμα και προκάλεσε και μεγάλη αιμορραγία. Το άλλο τραύμα ήταν στην κοιλιά, στη δεξιά πλάγια περιοχή της κοιλιάς.

Το συγκεκριμένο είχε τρώσει τους μυς αλλά όχι ζωτικό όργανο. Έχουν παρθεί φωτογραφίες που πρέπει να ταξινομηθούν ενώ αναμένονται και οι τοξικολογικές εξετάσεις, οι οποίες ως γνωστόν  θέλουν πιο πολύ χρόνο για να βγουν. Ο τραυματισμένος Ρομά στο νοσοκομείο, τον οποίο εξέτασα, έχει υποστεί χειρουργική τομή στην κοιλιακή χώρα λόγω τρώσης σε αυτό το όργανο».

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου