Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Σεισμός στο Αρκαλοχώρι

Η δόνηση ήταν επιφανειακή

Σεισμική δόνηση 4,2 Ρίχτερ σημειώθηκε πριν λίγο στο Αρκαλοχώρι της Κρήτης. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός έγινε 5 χλμ νότια-νοτιοδυτικά του Αρκαλοχωρίου και είχε εστιακό βάθος 5 χλμ.

Οι σεισμοί στο Αρκαλοχώρι δεν σταματούν τον τελευταίο καιρό. Τα ξημερώματα της Τετάρτης (20.10) από τη μία περίπου η ώρα και ενώ στις 11:15 είχε προηγηθεί σεισμική δόνηση της τάξης των 3,4 ρίχτερ, σημειώθηκαν άλλοι τρεις σεισμοί με τον τελευταίο στις 5:44 π.μ της τάξης των 4,3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ με εστιακό βάθος τα 10,9 χιλιόμετρα και τοποθεσία 5 χιλιόμετρα Βόρειο-Ανατολικά του Αρκαλοχωρίου, στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου της Κρήτης.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στο Ηράκλειο και σε άλλες περιοχές της Κρήτης. Οι δύο προηγούμενες…ταρακουνήσεις συνέβησαν στις 04:29, μεγέθους 3,3 Ρίχτερ με επίκεντρο 4 χιλιόμετρα ΑΒΑ του Αρκαλοχωρίου, με το εστιακό βάθος να ορίζεται στα 11,6 χιλιόμετρα. Δύο λεπτά αργότερα στις 04:31, σημειώθηκε νέος σεισμός 3,4 Ρίχτερ με επίκεντρο τα 3 χιλιόμετρα ΑΒΑ του Αρκαλοχωρίου. Το εστιακό βάθος ορίστηκε στα 12 χιλιόμετρα.

Σημειώνεται ότι τα δεδομένα για το σεισμό που προέρχονται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ή από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου. Ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου