Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα – Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Με 50.000 λαμπάκια στολίστηκε το δέντρο

Αντίστροφα μετράμε για τα Χριστούγεννα, με το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα να δίνει το έναυσμα για την έναρξη των εορτασμών. 

Το κουμπί της φωταγώγησης πάτησε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος έβαλε και την τελευταία μπάλα στο δέντρο.

«Φωταγωγήσαμε το χριστουγεννιάτικο μας δέντρο διαφορετικά. Ήταν μια έκπληξη γιατί θέλαμε να σεβαστούμε τα πρωτόκολλα και την υγεία όλων.

Θέλουμε να καλέσουμε τους Αθηναίους, κυρίως τους μικρούς να έρθουν εδώ και να καταθέσουν τα όνειρά τους και την αισιοδοξία τους για το μέλλον» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, μετά τη φωταγώγηση του δέντρου.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι αληθινό και ήρθε στην Αθήνα από το Καρπενήσι. Έχει ύψος 19 μέτρα και πάνω του υπάρχουν 60.000 λαμπάκια. Την πλατεία Συντάγματος θα διακοσμούν συνολικά σχεδόν 350.000 λαμπάκια, με καλώδια συνολικού μήκους 29,5 χιλιομέτρων.

Στις ταράτσες τεσσάρων κτηρίων που πλαισιώνουν την πλατεία, έχουν τοποθετηθεί συστοιχίες ρομποτικών φωτισμών, οι οποίες θα φωτίζουν ανάλογα το χώρο της πλατείας Συντάγματος.

Βίντεο – φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου