Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

Eurovision 2022: Με ή... χωρίς ελληνικό τελικό; Δείτε ποιοι είναι υποψήφιοι

Τεράστια ανταπόκριση είχε η πρόσκληση που απηύθυνε η ΕΡΤ σε δισκογραφικές εταιρίες για τον ερχόμενο διαγωνισμό της Εurovision.

Ωστόσο, αν και οι ιθύνοντες στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής είναι ικανοποιημένοι, γνωρίζουν ότι αυτό προκαλεί ευθύνες στη δημόσια τηλεόραση, ώστε να διαχειριστεί σωστά το πολυπόθητο από ιδιωτικά κανάλια τηλεοπτικό προϊόν.

Συγκεκριμένα κατατέθηκαν στην ΕΡΤ 40 φάκελοι με διαφορετικά τραγούδια από 34 τραγουδιστές (ορισμένοι έχουν δυο υποψήφια), άλλα με ελληνικό και άλλα με ξενόγλωσσο στίχο, ενώ περιλαμβάνονται πολλά είδη μουσικής.

Το επόμενο βήμα της διαδικασίας είναι να επιλέξει η ειδική επταμελής επιτροπή, που αποτελείται από μουσικούς και ραδιοφωνικούς παραγωγούς της ΕΡΤ, με πρόεδρο τον συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου, ποια από αυτό τα τραγούδια θα περάσουν στη δεύτερη φάση.


Αυτή η «φάση» είναι που προβληματίζει τη διοίκηση, καθώς ορισμένοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να γίνει διαγωνισμός, ώστε να ψηφίσει και το κοινό το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη Eurovision. Ένα από τα βασικά επιχειρήματα τους μάλιστα είναι ότι υπάρχει μεγάλη μερίδα ταυ τηλεοπτικού κοινού που ενδιαφέρεται για τον διαγωνισμό τραγουδιού και, αν οργανώσουν ένα ωραίο τηλεοπτικό πρόγραμμα, η δημοσία τηλεόραση θα βγει κερδισμένη. Ακόμα ένα πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν στην ΕΡΤ είναι αν θα δεχτούν να διαγωνιστούν μεταξύ τους όσοι επιλεγούν για τη δεύτερη φάση ή θέλουν να αποφύγουν τη μεταξύ τους σύγκριση και ψηφοφορία.

Οι οριστικές αποφάσεις για το αν θα διοργανωθεί «ελληνικός τελικός» θα ληφθούν τον επόμενο μήνα, εφόσον βέβαια οι τραγουδιστές που θα επιλεγούν θα δεχτούν να διαγωνιστούν και να αποφασίσει και το κοινό ποιος θα πάρει το «εισιτήριο» για να ταξιδέψει τον ερχόμενο Μάιο στο Μιλάνο, όπου θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός τραγουδιού.

Δείτε στη gallery τους υποψήφιους:

Η ελληνικής καταγωγής Amanda Tenfjord
H Evangelia
και ο Good Job Nicky, κατά κόσμον Νικόλας Βαρθακούρης, γιος του Γιάννη Πάριου και της Σοφίας Αλιμπέρτη.
Ο Ηλίας Κόζας (με το συγκρότημα Koza Mostra και τον Αγάθωνα εκπροσώπησαν στη χώρα μας στο διαγωνισμό της Eurovsion το 2013 και κατατάχθηκαν στην 6η θέση)
H νικήτρια του περσινού The Voice, Joanne
Ο Jimmy Sion (που διαγωνίστηκε στο House of fame του ΣΚΑΪ)
Ανάμεσα στους 34 καλλιτέχνες που έχουν υποβάλει υποψηφιότητα να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη Eurovision είναι ο Kωνσταντίνος Χριστοφόρου

Ο Νίκος Γκάνος

Πηγή:Τηλέραμα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου