Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Μετάλλαξη Όμικρον – G7: Η διεθνής κοινότητα είναι αντιμέτωπη με την απειλή μιας νέας πολύ μεταδοτικής παραλλαγής

Τι αναφέρει το ανακοινωθέν της έκτακτης συνόδου των Υπουργών Υγείας της Ομάδας των Επτά

Μετάλλαξη Όμικρον – G7: Η διεθνής κοινότητα είναι αντιμέτωπη με την απειλή μιας νέας πολύ μεταδοτικής παραλλαγής

Ημετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού είναι «πολύ μεταδοτική» και απαιτεί «επείγουσα δράση», προειδοποίησαν οι υπουργοί Υγείας των χωρών της Ομάδας των Επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών (G7), έπειτα από έκτακτη σύνοδο που συγκάλεσε το Λονδίνο.

«Η διεθνής κοινότητα είναι αντιμέτωπη με την απειλή μιας νέας πολύ μεταδοτικής παραλλαγής της Covid-19, που απαιτεί επείγουσα δράση», εκτίμησαν συγκεκριμένα οι υπουργοί σε ένα κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά τη σύνοδο.

Εξάλλου, οι υπουργοί χαιρέτισαν την υποδειγματική εργασία της Νότιας Αφρικής, η οποία εντόπισε την παραλλαγή και προειδοποίησε τις άλλες χώρες, ενώ εξέφρασαν τη λύπη τους για τους περιορισμούς εναντίον της.

Οι χώρες της G7 (Γερμανία, Καναδάς, ΗΠΑ, Γαλλία, Ιταλία, Ιαπωνία και Βρετανία) αναφέρθηκαν επίσης στη στρατηγική τους για «να διασφαλιστεί η πρόσβαση στα εμβόλια» ευρύτερα, «προετοιμάζοντας» τις χώρες να λάβουν δόσεις, παρέχοντας «επιχειρησιακή βοήθεια, δίνοντας συνέχεια στις δεσμεύσεις μας στον τομέα των δωρεών, στον αγώνα κατά της παραπληροφόρησης για τα εμβόλια, καθώς και υποστηρίζοντας την έρευνα και την ανάπτυξη».

Ακόμη, οι G7 δεσμεύονται «να συνεχίσουν να εργάζονται σε στενή συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τους διεθνείς εταίρους προκειμένου να μοιραστούν τις πληροφορίες και να παρακολουθήσουν την Όμικρον».

«Οι υπουργοί δεσμεύονται να συνέλθουν εκ νέου τον Δεκέμβριο», καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους οι υπουργοί Υγείας της G7.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου