Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Σόφη Ζαννίνου: Η απίστευτη πλάκα που έκαναν Ζαννίνο, Μπάρκουλης και Κακκαβάς στον Θανάση Βέγγο

«Ο Βέγγος βγήκε να δει το πρωί το αυτοκίνητό του και φώναζε ότι του το κλέψανε», λέει η Σόφη Ζαννίνου.

Η Σόφη Ζαννίνου έκανε ένα flashback στις στιγμές που σημάδεψαν τη ζωή και την καριέρα της. 

Η ηθοποιός μίλησε για τον πατέρα της, τον Θανάση Βέγγο, αλλά και την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

«Μεγάλωσα στους περιοδεύοντες θιάσους. Οι γονείς μου δεν ήταν ευκατάστατοι. Ως παιδί, επειδή έπαιζα από 5 χρονών, έπρεπε να ήμουν πάρα πολύ υπεύθυνη στην ώρα και τα λόγια. Όταν δεν έπαιζα σε παράσταση, έπαιρνα όλα τα καλλυντικά της μαμάς μου την ώρα που εκείνη έκανε παράσταση και πασαλειβόμουν και ότι faux μπιζού είχε», είπε αρχικά η Σόφη Ζαννίνου.

Η Σόφη Ζαννίνου μίλησε και για τη σχέση με τον πατέρα της: «Ο μπαμπάς μου στενοχωρήθηκε πάρα πολύ που ήμουν κορίτσι και όχι αγόρι. Με ανέβαζε κάθε πρωί στο βουνό απέναντι από το σπίτι μας. Είχα μαζί μου μία κόκκινη ρόμπα της μαμάς μου και την κουνούσα όταν έφτανα στην κορυφή για να με δει με τα κιάλια. Ήθελε να γίνω στιβαρή, δυνατή, ριψοκίνδυνη και θαρραλέα».

«Έτυχαν κάποιες στιγμές στην καριέρα μου που δεν είχα τις προτάσεις που ήθελα, έλεγα «όχι». Δεν ήμουν σε πολύ καλή οικονομική κατάσταση και προτίμησα να πουλήσω τα χρυσαφικά μου. Την εποχή που γίνονταν οι βιντεοκασέτες μου έδιναν πάρα πολλά λεφτά, μπορούσα να τα πάρω σε μία εβδομάδα, αλλά δεν έκανα ούτε μία», απάντησε η Σόφη Ζαννίνου.

Για τον Θανάση Βέγγο, η Σόφη Ζαννίνου είπε: «Η πρώτη μου ταινία ήταν το “Τύφλα να έχει ο Μάρλον Μπράντο”, πήγαινα στην πέμπτη δημοτικού. Ο Βέγγος είχε πάρει τότε το καινούριο του αυτοκίνητο και ο πατέρας μου με τον Μπάρκουλη και τον Κακκαβά το σήκωσαν και το πήγαν αλλού. Ο Βέγγος βγήκε να δει το πρωί το αυτοκίνητό του και φώναζε ότι του το κλέψανε».

«Όταν έπαθα την αποβολή ήμουν με τον Χάρρυ Κλυνν στη «Διαγώνιο» και μοιραζόμουν το καμαρίνι με την Σόφη Παππά. Όταν απέβαλα είπα στην Σόφη «μην κάνεις καμία κίνηση, δεν το ξέρεις, πρέπει να συνεχιστεί η παράσταση. Πήγα αμέσως στο νοσοκομείο, έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει και την άλλη ημέρα επέστρεψα κανονικά χωρίς να μάθει κανείς τίποτα», είπε η Σόφη Ζαννίνου.

Για την Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Σόφη Ζαννίνου απάντησε: «Η Αλίκη Βουγιουκλάκη, όταν κάναμε με τον Βλάσση Μπονάτσο κομμάτια από την «Εβίτα», μας φώναξε σπίτι της και μας βοήθησε. Η Αλίκη μας έδωσε όλους τους ελληνικούς στίχους από την «Εβίτα» και κάποια κοστούμια. Είχε έρθει να μας δει και μας καταχειροκροτούσε χαρούμενη. Είπε, βέβαια, στον Δημήτρη Παπάζογλου «ναι, αλλά εμένα αυτά τα χορευτικά δεν μου τα έκανες στο θέατρο».

Η Σόφη Ζαννίνου ανέτρεξε σε αναμνήσεις από το γάμο της. Τότε είχε μία Alfa Romeo και έβαλε τον πατέρα της να οδηγήσει κι εκείνη να κάτσει στη θέση του συνοδηγού ως νύφη. Όμως τελικά τα πλάνα άλλαξαν κι εκείνη έπιασε το τιμόνι: «Όταν ο πατέρας μου πάτησε το γκάζι, έφυγε το αυτοκίνητο και του λέω “σιγά χριστιανέ μου, θα μας σκοτώσεις, δεν θα προλάβουμε να πάμε στην εκκλησία”. Έκατσα νύφη στο τιμόνι, πήγα στην εκκλησία, παντρεύτηκα, αλλά ο Τζαβάρας δεν ήξερε να οδηγεί, έτσι οδήγησα πάλι εγώ».

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου