Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Κορονοϊός – Νέα μέτρα: Γιορτές με rapid test – Αντίστροφη μέτρηση για τις ανακοινώσεις

Η Όμικρον αλλάζει το σχεδιασμό και φέρνει αυστηροποίηση των μέτρων - Συνεδριάζουν οι επιτροπές των ειδικών

Σε ένα ιδιότυπο αδιέξοδο έχει φέρει η μετάλλαξη Όμικρον όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς εξαπλώνεται ταχύτατα και οι φόβοι για την «επόμενη μέρα» μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς γιγαντώνονται.

Στην χώρα μας έχει σημάνει υγειονομικός συναγερμός και πλέον τα περιθώρια στενεύουν.

 Για το λόγο αυτό επισπεύδονται οι αποφάσεις, προκειμένου να ανακοινωθούν σήμερα μέτρα μέσω των οποίων εκτιμάται ότι θα περιοριστεί η διασπορά ακόμα και από τους εμβολιασμένους συμπολίτες μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα θα συνεδριάσει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων προκειμένου οι ειδικοί να παραδώσουν άμεσα τις εισηγήσεις τους στην κυβέρνηση για τις μέρες των εορτών και να ανακοινωθούν τα μέτρα για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Αυτό που έχει προβληματίσει ιδιαίτερα την κυβέρνηση είναι ότι ειδικά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς οι κρατήσεις είναι ήδη αυξημένες σε νυχτερινά κέντρα με τους πολίτες μετά από συνεχείς περιορισμούς να θέλουν να διασκεδάσουν όπως παλιά…

Έτσι, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ανακοινωθεί η υποχρέωση όλων των εμβολιασμένων πολιτών να διενεργήσουν rapid test – πιθανότατα 72 ωρών – για να μην υπάρξει συνωστισμός σε φαρμακεία και διαγνωστικά κέντρα προκειμένου να κάνουν απρόσκοπτα ρεβεγιόν σε κλειστούς χώρους: νυχτερινά κέντρα, ξενοδοχεία και εστίαση.

Ο προβληματισμός εντάθηκε και από την απροθυμία των πολιτών να προμηθευτούν το δωρεάν self test, έτσι ώστε να γνωρίζουν πριν φτάσουμε στα Χριστούγεννα αν έχουν προσβληθεί από κορονοϊό, καθώς μπορεί να είναι ασυμπτωματικοί αλλά εν δυνάμει διασπορείς του φονικού ιού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, το απόγευμα της Δευτέρας από την μια ξεκαθάρισε ότι δεν θα αλλάξει τίποτα όσον αφορά στην κινητικότητα των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί αλλά από την άλλη προανήγγειλε ότι μέτρα ειδικά για τις μέρες των γιορτών θα υπάρξουν. Αυτό που άφησε ανοικτό ήταν ποιες μέρες θα εφαρμοστούν. Δηλαδή αν θα ισχύουν και την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Τόνισε ακόμα ότι το μέτρο θα είναι προσωρινό και αναγνώρισε ότι η επιβάρυνση αυτή δικαίως θα εξοργίσει τους εμβολιασμένους.

Δεν αποκλείεται επίσης σήμερα κατά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου να πάρουμε μια πρόγευση από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, μεταφέροντας το σκεπτικό της κυβέρνησης και το πλαίσιο για τις προσεχείς δύσκολες επιδημιολογικά μέρες.

Χιλιάδες αστυνομικοί στους δρόμους

Εκτός από όσα θα ανακοινωθούν για τις ημέρες των εορτών, αποφασίστηκε επίσης να ενισχυθούν οι έλεγχοι από την Αστυνομία. Οι ένστολοι που θα διατεθούν για την αστυνόμευση της πρωτεύουσας υπολογίζονται σε 10.000, αριθμός αυξημένος κατά 2.500 συγκριτικά με το προηγούμενο διάστημα.

Γεωργία Αθ. Σκιτζή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου