Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

Κορονοϊός – Νίκος Τζανάκης: Πιθανή διασπορά της Όμικρον στις γιορτές και επικράτησή της τον Ιανουάριο στην Ελλάδα

Τι είπε για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών που ξεκινά σήμερα

Κρίσιμη είναι για την έκβαση της μετάλλαξης Όμικρον αυτή και η επόμενη εβδομάδα τονίζει ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης. 

Στην τελική ευθεία για τις γιορτές των Χριστουγέννων, ο καθηγητής δήλωσε βέβαιος ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα βρεθούν ενδιαφέροντα στοιχεία από την γονιδιακή ανάλυση κρουσμάτων στην κοινότητα.

«Εάν βρούμε κρούσματα τα οποία δεν έχουν σαφές ιστορικό επαφών με ταξιδιώτες, αυτό σημαίνει ότι η Όμικρον είναι στην κοινότητα και αυτή τη στιγμή κάνει τη δουλειά της. Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να έχουμε μέσα στις γιορτές τη διασπορά της Όμικρον και μέσα στον Ιανουάριο την επικράτησή της» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Mega.

«Η Όμικρον θα συνεχίσει να προκαλεί ήπιες και σοβαρές λοιμώξεις στους ανεμβολίαστους και θα είμαστε προστατευμένοι όσοι έχουμε κάνει τρεις δόσεις από την κακή έκβαση της νόσου, τη διασωλήνωση και τους θανάτους. Επειδή είναι πολύ μεταδοτική θα προκαλέσει πολλές μολύνσεις και αυτές στη συνέχεια θα δώσει υψηλούς αριθμούς βαθιάς νόσησης» υπογράμμισε.

«Να εμπιστευτούν τον παιδίατρο οι γονείς» είπε για τον εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών

Οι γονείς θα πρέπει να συζητήσουν με τον παιδίατρό τους και να τον εμπιστευτούν τόνισε ο Νίκος Τζανάκης μιλώντας για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών που κάνει πρεμιέρα σήμερα.

«Εγώ τουλάχιστον δεν θα ρίσκαρα, αν ήμουν γονέας, το παιδί μου να εκδηλώσει αυτό το πολύ σοβαρό φλεγμονώδες σύνδρομο και να βλάπτει τα αγγεία και την καρδιά του σε τέτοιο βαθμό, που να το συνοδεύουν σε όλη του τη ζωή. Τους καταλαβαίνω τους γονείς. Πρέπει να σκεφτούν ότι εμβολιάζουν τα παιδιά τους από βρέφη με εμβόλια χωρίς να το σκεφτούν και χωρίς να αναρωτηθούν αν υπάρχουν παρενέργειες. Δείχνουν τυφλή εμπιστοσύνη στον παιδίατρό τους. Αυτό να πράξουν και τώρα» συνέστησε.

«Δεν υπάρχει εκδικητικότητα στους άνω των 60 – Σωστή απόφαση του πρωθυπουργού»

Σωστή χαρακτήρισε την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να επιβάλλει πρόστιμο στους άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί, ο κ. Τζανάκης. «Όλοι συμφωνούν τελικά ότι ήταν μία σωστή απόφαση του πρωθυπουργού. Αυτό που θα πω είναι ότι κανένας άλλος πρωθυπουργός, καμία άλλη κυβέρνηση δεν έχει λάβει τέτοιες τολμηρές αποφάσεις για την υποχρεωτικότητα. Όλα γίνονται μετά από μελέτες και σχετικά με τις επαγγελματικές ομάδες, σε σχέση με την δραστηριότητα, τις ηλικίες που είναι πιο ευάλωτες. Δεν υπάρχει κάποια εκδικητικότητα στους άνω των 60, απεδείχθη ότι ήταν η πιο ευάλωτη ομάδα» είπε χαρακτηστικά.

Ο κ. Τζανάκης τόνισε τέλος πως θα πρέπει να επεκταθεί σταδιακά η υποχρεωτικότητα. «Θέλει μία οργάνωση για να μην πέσουν όλοι μαζί στην πλατφόρμα», δήλωσε.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου