Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

Στάθης Παναγιωτόπουλος: «Η πράξη του είναι εφάμιλλη βιασμού, αλλά παραμένει πλημμέλημα», λέει ο Γιάννης Μαρακάκης

«Εφόσον η ποινή είναι με αναστολή, θα κάνει προφανώς έφεση και θα δικαστεί και σε δεύτερο βαθμό για να μειώσει την ποινή του», λέει ο Γιάννης Μαρακάκης.

Αν και αρχικά οι περισσότεροι πίστευαν ότι ο Στάθης Παναγιωτόπουλος θα βρισκόταν στην Αλόννησο μετά το σάλο που προκάλεσε η υπόθεσή του, τελικά ο παρουσιαστής πέταξε για το Μεξικό μαζί με τη σύζυγό του, όπως χαρακτηριστικά αποκαλύφθηκε στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου.

«Η δίωξη που έχει ασκηθεί εναντίον του είναι ένα απλό πλημμέλημα. Δεν έχει επιβληθεί περιοριστικός όρος, γιατί δεν διώκεται για κακούργημα ώστε να περάσει από ανάκριση και να του επιβληθούν περιοριστικοί όροι ή απαγόρευση εξόδου από τη χώρα», είπε ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης στην εκπομπή «Τι λες τώρα».

Αυτό σημαίνει πως ο Στάθης Παναγιωτόπουλος μπορεί να ταξιδέψει όπου θέλει, ενώ δεν είναι αναγκασμένος να παρουσιαστεί στο δικαστήριο και να εξουσιοδοτήσει τον δικηγόρο του για να τον εκπροσωπήσει στη δίκη.

Ο παρουσιαστής θα δικαστεί με τη διάταξη περί παράνομης επεξεργασίας ευαίσθητων δεδομένων και το δικαστήριο μπορεί να του επιβάλλει ποινή 2 – 3 ετών. Ο Γιάννης Μαρακάκης τόνισε πως η πράξη του παρουσιαστή είναι εφάμιλλη βιασμού, ωστόσο νομικά αντιμετωπίζεται ως πλημμέλημα.

«Εφόσον η ποινή είναι με αναστολή, θα κάνει προφανώς έφεση και θα δικαστεί και σε δεύτερο βαθμό για να μειώσει την ποινή του», πρόσθεσε ο Γιάννης Μαρακάκης.

Ο δικηγόρος τόνισε πως υπήρξε μεγάλη διασπορά του υλικού αυτού μετά τη γνωστοποίηση της υπόθεσης.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου