Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

Μπακογιάννη: Βρισκόμαστε σε μια μεγάλη ένταση με Τουρκία, η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση

«Έχουμε χτίσει συμμαχίες και έχουμε ετοιμάσει τον εξοπλισμό μας»

Στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά και στην πανδημία του κορονοϊού που συνεχίζει να αυξάνει τα θύματά της στη χώρα μας εστίασε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης την Τρίτη (11/1) η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη ένταση» είπε στον ΣΚΑΪ εκφράζοντας την ανησυχία της για την πολιτική κατάσταση στην Τουρκία.

Όπως υπογράμμισε στο εσωτερικό της χώρας έχουν ξεκινήσει οι δελφινομαχίες, ενώ εξακολουθούν να έχουν μια στρατηγική ακραία επιθετική και αναθεωρητική.

«Δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω από το Διεθνές Δίκαιο»

«Η ρητορική έχει μείνει στα λόγια, το αν θα προχωρήσει σε πράξεις είναι αμφίβολο γιατί έχουν προβλήματα στο στρατό τους, με ανταλλακτικά και άλλα ανοιχτά» είπε η Ντόρα Μπακογιάννη και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση, όπως είναι το προσφυγικό το οποίο ανησυχεί εμάς και όλη την Ευρώπη».

Κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής της συνέντευξης η Ντόρα Μπακογιάννη διαμήνυσε μεταξύ άλλων: «Έχουμε χτίσει συμμαχίες και έχουμε ετοιμάσει τον εξοπλισμό μας, το οποίο ενοχλεί την Τουρκία. Δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω από το Διεθνές Δίκαιο».

«Γελοίο το βίντεο με τους Τούρκους που κολυμπούν»

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε επίσης το βίντεο που δείχνει τους Τούρκους να κολυμπούν για να φτάσουν στο Καστελόριζο χαρακτηρίζοντάς το «γελοίο» και πρόσθεσε πως ο εγγονός της το κάνει με άνεση στο νησάκι απέναντι στα Χανιά. «Όποιος έχει κάνει κολυμβητήριο το κάνει» δήλωσε.

Δειτε το βιντεο εδω

«Είναι για εσωτερική κατανάλωση για να ανεβάσει κάνενα ποσοστό στις δημοσκοπήσεις ο Ακάρ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στο θέμα της αποστρατικοποίησης των νησιών που θέτει η Άγκυρα, εκτίμησε ότι ανεβάζει το θέμα διότι ψάχνουν επιχειρήματα, ξεχνώντας ότι αυτά υπάρχουν και πριν από 15 και 30 χρόνια.  

«Δεν πάει γυρεύοντας σε αυτή τη φαση η Τουρκία και απέναντι στην Κυπρο είναι προσεκτικοί γιατί εμπλέκονται πάρα πολλές δυνάμεις» είπε. 

Αποκάλεσε ελληνική φαντασίωση την άποψη ότι θα μας ωφελήσει το τέλος Ερνονταν σε περίπτωση ήττας του στις εκλογές και επανέλαβε ότι η χώρα μας είναι έτοιμη αλλά έχουμε ανοιχτό το χέρι μας σε ένα πιθανό διάλογο με την Τουρκία.

«Θα περάσουμε πάρα πολύ δύσκολα με τον κορονοϊό»

Μιλώντας για την πανδημία του κορονοϊού, η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι κατανοεί τον κόσμο, ο οποίος προσπαθεί να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση επισημαίνοντας ότι θα περάσουμε παρά πολύ δύσκολα. 

Εξέφρασε όμως την αισιοδοξία της ότι «θα περάσει».

Για τις ουρές που σχηματίζονται για τη διενέργεια τεστ, είπε ότι είναι λογικό αφού είμαστε σε έκτακτη κατάσταση, ενώ χαρακτήρισε σωστό το άνοιγμα των σχολείων

Σχετικά με το πρόστιμο στους μη εμβολιασμένους 60ρηδες, τόνισε ότι ό,τι έχει ψηφιστεί θα εφαμοστεί. 

Κλείνοντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο εκλογών, είπε» να ακούμε τον πρωθυπουργό γιατί ο συγκεκριμένος ό,τι λέει το κάνει. Να τον πιστεύετε τον Κυριάκο, γιατί όταν κάτι λέγεται είναι αλήθεια – Πώς κάποια εποχή όταν κάτι λεγόταν ήταν ψέματα; Τώρα ισχύει το αντίθετο», σημείωσε.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου