Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

Παυλάκης για σχολεία: Αν ανοίξουν, θα κολλήσουν όλα τα παιδιά – Η κυβέρνηση θα εισηγηθεί και οι ειδικοί θα εγκρίνουν;

Εκφράζει τη διαφωνία του με το διαφαινόμενο άνοιγμα

Τις ενστάσεις του για το –κατά πληροφορίες «κλειδωμένο»- άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου, εκφράζει ο γιατρός – ερευνητής, Γιώργος Παυλάκης. 

Σε ανάρτησή του στο Facebook, επισημαίνει ότι «αν ανοίξουν τα σχολεία, θα κολλήσουν όλα τα παιδιά» και «τα μολυσμένα παιδιά θα γυρίσουν και θα κάτσουν στο σπίτι, όποτε όλοι οι υπόλοιποι στο σπίτι θα μολυνθούν και θα νοσήσουν».

Στη συνέχεια, ο κ. Παυλάκης αφήνει αιχμές για το οικονομικό κίνητρο της απόφασης εκ μέρους της κυβέρνησης ενώ αλλά και για το ποιος εισηγείται και ποιος αποφασίζει μεταξύ επιδημιολόγων και κυβέρνησης.

«Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί όσοι ξέρουν από οικονομικά της υγείας δεν εξηγούν στην κυβέρνηση το συνολικό κόστος της επιδημίας που είναι χαμένες ζωές, χαμένα χρόνια εργασίας, υποστήριξη χρόνιων ασθενών κλπ. Από αυτή τη σκοπιά, περιοριστικά μέτρα και κλεισίματα που διαρκούν εβδομάδες ακούγονται πολύ συμφέροντα από οικονομικής απόψεως.

Υποθέτω ότι οι επιδημιολόγοι των επιτροπών κάνουν εισήγηση στην κυβέρνηση, τώρα άκουσα ότι η κυβέρνηση θα κάνει την εισήγηση και οι επιδημιολόγοι θα την εγκρίνουν. Ίδωμεν» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παυλάκης.

Η ανάρτησή του:

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου