Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

«Η Ελλάδα εξοπλίζεται» – Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για τα έξι Rafale που έφτασαν στη χώρα μας

«Λόγω την τεταμένης σχέσης με τη γειτονική Τουρκία, η Ελλάδα επενδύει σε ένα μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα»

Τα έξι υπερσύγχρονα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale έφτασαν στην Ελλάδα, πέταξαν πάνω από την Ακρόπολη και εντυπωσίασαν.

Μια εξέλιξη που απασχόλησε αρκετά διεθνή μέσα ενημέρωσης.

«Η Ελλάδα παραλαμβάνει τα πρώτα μαχητικά Rafale από τη Γαλλία» γράφει το πρακτορείο Reuters σε δημοσίευμά του για τα έξι νέα μαχητικά που πέταξαν πάνω από την Ακρόπολη. Το δημοσίευμα παρατηρεί πως οι σχετικές συμφωνίες «έχουν τροφοδοτήσει τη δυσπιστία της Τουρκίας», ενώ γίνεται αναφορά και στη δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με την οποία «προφανώς δεν έχουμε ανάγκη την άδεια κανενός» για την απόκτηση των νέων Rafale.


«Η Ελλάδα επέδειξε τις πρόσφατα αποκτηθείσες αμυντικές της ικανότητες πετώντας έξι μαχητικά αεροσκάφη Rafale πάνω από την Ακρόπολη λίγες ώρες μετά την άφιξή τους από τη Γαλλία», γράφει ο βρετανικός Guardian.


Σχετικό δημοσίευμα υπάρχει και στο τουρκικό πρακτορείο Andolu, που γράφει πως «Η Γαλλία παραδίδει τα πρώτα έξι μαχητικά Rafale στην Ελλάδα».


Το Ruptly έχει αναρτήσει ένα βίντεο με την πτήση των έξι υπερσύγχρονων γαλλικών μαχητικών αεροσκάφών Rafale πάνω από την Ακρόπολη.

Αλλά και οι Seattle Times αναφέρονται στην εξέλιξη, επικαλούμενοι δημοσίευμα του πρακτορείου Associated Press. «Η Ελλάδα ενισχύει την αεροπορία με προηγμένα γαλλικά μαχητικά», είναι ο τίτλος.


Εκτενείς ήταν και οι αναφορές στον γερμανικό Τύπο με το Der Spiegel να γράφει: «Η Ελλάδα εξοπλίζεται». «Λόγω της τεταμένης σχέσης με τη γειτονική Τουρκία, η Ελλάδα επενδύει σε ένα μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα. Τα πρώτα έξι από τα 24 μαχητικά αεροσκάφη έφθασαν στην Αθήνα. Τα μαχητικά τύπου Rafale πέταξαν πάνω από την Ακρόπολη, κατόπιν προσγειώθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τανάγρας: ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε την Τετάρτη τα πρώτα αεροσκάφη», σημειώνει το δημοσίευμα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου