Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

Οπαδική βία: Οι 4 κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπισή της

Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη

Ανακοινώσεις για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας μετά την σύσκεψη που έγινε υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Σε συνέχεια των ενεργειών που έγιναν μετά την άγρια δολοφονία του 19χρονου Άλκη που συγκλόνισε τη χώρα πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργών.

Η ΕΛΑΣ κατάφερε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να εξιχνιάσει αυτή τη δολοφονία. Οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει βοήθησαν στο να καταφέρει η ΕΛ.ΑΣ στο να οδηγηθεί σύντομα στον εντοπισμό και στη σύλληψη των 9 από τους 11 υπόπτους της δολοφονίας αυτής» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όπως τόνισε: «Πάγια βούληση του πρωθυπουργού είναι να συνεχιστεί η έμπρακτη προσπάθεια χωρίς βαρύγδουπες εξαγγελίες και να οδηγηθούμε σε ακόμα μεγαλύτερο περιορισμό των φαινομένων βίας». 



Οι πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν είναι οι εξής:

  1.     Μεγαλύτερη αυστηροποιήση του θεσμικού πλαισίου για λέσχες φιλάθλων και παραρτημάτων τους αλλά και του ρόλου και των πραγματικών ευθυνών των ΠΑΕ στην λειτουργία αυτή
  2.     Αναγκαίες προσαρμογές ποινικού κώδικα
  3.     Εντατικοποίηση ελέγχων από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ
  4.     Αλλαγές και στον τρόπο διοίκησης της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας

Οι νομοθετικές παρεμβάσεις θα περιλαμβάνονται στο αθλητικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στο κοινοβούλιο τις επόμενες εβδομάδες.

Καταλήγοντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: Η αντιμετώπιση των οπαδικής και νεανικής βίας χρέος προς την κοινωνία και την νέα γενιά αλλά και προς την υγιή αθλητική κοινότητα. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην κατεύθυνση αυτή και περιμένουμε από όλους να συνδράμουν την ελληνική πολιτεία στην προσπάθεια εξάλειψης της αθλητικής βίας. Πρόκειται για ένα ζήτημα που μας ενώνει όλους».

πηγη 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου