Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

Κακοκαιρία Φίλιππος: Σε ποια σημεία της Αθηνών – Λαμίας χρειάζονται αλυσίδες – Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Η κίνηση των οχημάτων στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας από το ύψος των διοδίων Αφιδνών γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, σύμφωνα με ενημέρωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παράλληλα απαγορεύεται η κυκλοφορία των βαρέων τύπου οχημάτων στην Αθηνών-Λαμίας από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη.

Από την παραπάνω απαγόρευση εξαιρούνται τα παρακάτω οχήματα:

  •     Οχήματα οδικής βοήθειας
  •     Φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι
  •     Οχήματα εκτάκτου ανάγκης

Η ανωτέρω κυκλοφοριακή ρύθμιση δύναται να παραταθεί ή να μειωθεί και πέραν των καθορισμένων ωρών, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες το επιβάλλουν.
Σε ποια άλλα σημεία έχει διακοπεί η κυκλοφορία των φορτηγών

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης της Στερεάς Ελλάδας, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων από τα διόδια των Θηβών στο 93ο χιλιόμετρο έως και τον ανισόπεδο κόμβο των Ραχών στο 242ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας.

Η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων έχει διακοπεί και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας ενώ ακινητοποιούνται σε διάφορα σημεία του εθνικού δικτύου.

Ακόμη με την ίδια απόφασή της απαγορεύεται η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων και στον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας, τον Ε65, από το 34ο χλμ. στον Δομοκό έως το 47ο χλμ. στα όρια με την Καρδίτσα όπως επίσης και το συνδετήριο στο ύψος της Ξυνιάδας από την Παλιά Εθνική Οδό μέχρι τον Ε65.

Παράλληλα απαγορεύεται η κυκλοφορία στα βαριά οχήματα και στην Παλαιά Εθνική Οδό Λαμίας-Λάρισας από το 35ο έως το 41ο χλμ. πού είναι το τμήμα μετά την πόλη του Δομοκού.

Στα συγκεκριμένα τμήματα όλα τα υπόλοιπα αυτοκίνητα πρέπει να φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου