Δευτέρα 9 Μαΐου 2022

Κάλυμνος: Φοιτήτρια πήγε να καταγγείλει βιασμό, οι αστυνομικοί την έδιωξαν και κατέληξε… κατηγορούμενη

Σοκάρει η υπόθεση της 19χρονης φοιτήτριας στην Κάλυμνο, η οποία έπεσε θύμα βιασμού. 

Όπως είχε αποκαλύψει η δικηγόρος της φοιτήτριας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», όταν η 19χρονη πήγε να καταγγείλει τον φερόμενο ως βιαστή της, οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος την απέτρεψαν, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να φύγει από το νησί για να καταθέσει μήνυση στο τμήμα Περιστερίου.

Η περιπέτειά της, όμως δεν σταμάτησε εκεί. Η 19χρονη κατέληξε άγρια ξυλοκοπημένη από την αδερφή του φερόμενου ως δράστη, ενώ στη συνέχεια συνελήφθη και οδηγήθηκε με χειροπέδες στον εισαγγελέα στην Κω.

Η δικηγόρος της φοιτήτριας Σταματία Μάρκου ευχαρίστησε όσους υποστηρίζουν την κοπέλα και περιέγραψε το χρονικό της υπόθεσης στο MEGΑ.

«Η κοπέλα σήμερα είναι ακόμα καλύτερα. Έχει κοντά της όλο τον κόσμο. Είναι από τα γεγονότα που προκαλούν αγανάκτηση και απογοήτευση, όταν έχει να κάνει με σφάλματα εκ μέρους των αστυνομικών», δήλωσε αρχικά.

«Η εντολέας μου μετέβη αυθημερόν στο αστυνομικό τμήμα Καλύμνου. Οι αστυνομικοί «κατάφεραν» να την κάνουν να νιώσει ντροπή, να νιώσει ένοχη που υπέστη τον βιασμό. Σε κλειστές κοινωνίες όπου όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους το μένος της οικογένειας του φερόμενου ως βιαστή ξέσπασε πάνω στην φοιτήτρια. Η αδερφή του φερόμενου ως βιαστή της επιτέθηκε έξω από το πανεπιστήμιο».

Όπως αποκάλυψε η κ. Μάρκου, οι αστυνομικοί όχι μόνο προσπάθησαν να την πείσουν να μην υποβάλλει μήνυση στην αδερφή του φερόμενου ως βιαστή, αλλά και να αλλάξει δικηγόρο.

Σήμερα η 19χρονη φοιτήτρια θα περάσει από δίκη ύστερα από τη μήνυση που κατέθεσε η αδερφή του φερόμενου ως βιαστή για συκοφαντική δυσφήμιση.
«Εύχομαι αυτό που βίωσε η κόρη μου να είναι και το τελευταίο συμβάν»

Η μητέρα της 19χρονης φοιτήτριας έστειλε το δικό της μήνυμα μέσω του MEGA, λέγοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους στέκονται δίπλα στην κόρη της.

«Νιώθω την ανάγκη, μέσω της εκπομπής σας, να ευχαριστήσω, μέσα από την καρδιά μου, όλον τον κόσμο, για την ευαισθησία αλλά και την συμπαράσταση που εισπράττουμε από όλη την Ελλάδα. Εύχομαι αυτό που βίωσε η κόρη μου να είναι και το τελευταίο συμβάν και καμία άλλη κοπέλα να μην περάσει τα όσα πέρασε η κόρη μου», είπε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Ευχαριστώ πολύ και για την άμεση επέμβαση του κ. Υπουργού, με έκανε να νιώσω ότι «δεν είμαστε μόνοι μας». Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και είμαστε βέβαιοι ότι στο τέλος θα επικρατήσει η αλήθεια και μόνο η αλήθεια. Δεν επιδιώκουμε δημοσιότητα, είμαστε άνθρωποι ταπεινοί που ουδέποτε είχαμε σχέση με την δικαιοσύνη. Εύχομαι να είναι η πρώτη και τελευταία φορά. Εύχομαι η κόρη μου να αποτελέσει παράδειγμα ώστε και άλλες κοπέλες που έχουν υποστεί παρόμοιες άδικες πράξεις, να έχουν την τόλμη να διεκδικήσουν το αυτονόητο, τον σεβασμό της υπόστασης τους», κατέληξε.

πηγη 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου