Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Γαρίδες με σάλτσα βουτύρου

Εύκολη και νόστιμη πρόταση, έτοιμη σε λίγη ώρα

Υλικά

  •     1/2 κιλό γαρίδες, ξεφλουδισμένες και χωρίς ουρές
  •     2 κ. σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  •     3 κ. σ. βούτυρο
  •     3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  •     1 συσκευασία των 250 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  •     3 φλ. τσαγιού σπανάκι
  •     1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  •     1/4 φλ. τσαγιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  •     1/4 φλ. τσαγιού βασιλικό, κομμένο σε λεπτές φέτες
  •     Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  •     Φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βήμα 1
Αλατοπιπερώστε τις γαρίδες και ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. 

Βήμα 2
Προσθέστε τις γαρίδες όταν κάψει το λάδι και ψήστε τις μέχρι να πάρει χρώμα η κάτω πλευρά, περίπου 2 λεπτά, και στη συνέχεια γυρίστε τις μέχρι να γίνουν αδιαφανείς. Αφαιρέστε τις από το τηγάνι και αφήστε τις στην άκρη. 

Βήμα 3
Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέστε το βούτυρο. Όταν το βούτυρο λιώσει, προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να αρωματιστεί, περίπου 1 λεπτό. 

Βήμα 4
Προσθέστε τα ντοματίνια, αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε μέχρι τα ντοματίνια να αρχίσουν να σκάνε. Στη συνέχεια προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσει να μαραίνεται. 

Βήμα 5
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και τον βασιλικό και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει. Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή και σιγοβράστε μέχρι η σάλτσα να μειωθεί ελαφρώς, περίπου 3 λεπτά. 

Βήμα 6
Επιστρέψτε τις γαρίδες στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά. Μαγειρέψτε μέχρι οι γαρίδες να ζεσταθούν, γαρνίρετε με περισσότερο βασιλικό και στύψτε λεμόνι από πάνω πριν το σερβίρισμα.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου