Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

Γιώργος Ματαράγκας: «Την πρώτη μου σ3ξουαλική παρενόχληση την είχα από έναν ζαχαροπλάστη στα Εξάρχεια»

"Είναι αλήθεια πως πήρα κάποια λεφτά τότε, αλλά όπως τα πήρα, τα έριξα στο θέατρο και καταστράφηκα από αυτό", αποκαλύπτει ο Γιώργος Ματαράγκας.

Είναι ο μακροβιότερος ηθοποιός της ελληνικής τηλεόρασης. Για 15 συνεχόμενα χρόνια «έμπαινε» καθημερινά στα σπίτια μας, ενώ παράλληλα έχει και μια αξιόλογη θεατρική πορεία. Το θέατρο είναι το σπίτι του και ο μονάκριβος γιος του η ζωή του.

Ο Γιώργος Ματαράγκας μίλησε στο «Λοιπόν» και την Μαρία Σοφιανού για το αν κατάφερε να εξασφαλιστεί οικονομικά αλλά και για το κίνημα metoo.

Μετά από τα τόσα χρόνια στη μικρή οθόνη, εξασφαλιστήκατε οικονομικά;

Είναι αλήθεια πως πήρα κάποια λεφτά τότε, αλλά όπως τα πήρα, τα έριξα στο θέατρο και καταστράφηκα από αυτό. Έπεσα σε δύσκολες και περίεργες εποχές και δυστυχώς ό,τι είχα βγάλει, πήγε στο θέατρο. Όταν κάνεις επιχειρήσεις, παίρνεις τα ρίσκα… Ωστόσο δεν το μετάνιωσα ποτέ. Δόξα τω Θεώ, δουλεύω και είμαι καλά!

Όταν έσβησαν τα φώτα και σταματήσατε τα καθημερινά γυρίσματα, ζοριστήκατε ψυχολογικά;

Όταν σταμάτησα τα καθημερινά γυρίσματα, ανακουφίστηκα. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο αυτό που έκανα τότε. Διάβαζα πάρα πολύ καθημερινά. Να φανταστείς ότι τελείωνα μια σκηνή κι αν μου έλεγε ο σκηνοθέτης να την ξανά κάνουμε, δεν μπορούσα, καθώς δεν θυμόμουν τα λόγια. Ήμουν τόσο κουρασμένος. Μπορεί σε μια μέρα να έλεγα τριάντα σελίδες.

Είχαμε την πρώτη απόφαση της δικαιοσύνης για τη δίκη του Λιγνάδη και είναι ένοχος για δύο βιασμούς.

Πιστεύετε πως θα παραδειγματιστούν οι επόμενοι που θα σκεφτούν να κάνουν κάτι ανάλογο;

Όλο αυτό που έγινε με το metoo, ήταν πάρα πολύ καλό. Το ξεκίνησαν οι καλλιτέχνες, αυτοί βγήκαν πάλι μπροστά, παρόλο που σε άλλους χώρους συμβαίνουν τα ίδια και χειρότερα. Πιστεύω λοιπόν πως θα το σκεφτεί πάρα πολύ ο καθένας που θα περάσει από το μυαλό του να κάνει ανάλογες πράξεις. Ευτυχώς δεν είναι απλό πια. Είναι μια μεγάλη κατάκτηση αυτό που έγινε με το metoo για όλη την κοινωνία, όχι μόνο για το θέατρο. Δεν θέλω μόνο να μιλάω για Λιγνάδη και Φιλιππίδη, αλλά για όλη την κοινωνία. Εγώ σε πληροφορώ ότι την πρώτη μου σεξουαλική παρενόχληση την είχα από έναν ζαχαροπλάστη στα Εξάρχεια. Συμβαίνει παντού, δυστυχώς!

πηγη 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου