Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

Ξύλο σε τηλεοπτικό πλατό στην Τουρκία – Βουλευτής και ο σωματοφύλακάς του έδειραν άγρια δημοσιογράφο

Απίστευτες εικόνες καταγράφηκαν σε εκπομπή του καναλιού TV100 στην Τουρκία.

 Εκεί όπου τα «αίματα άναψαν» και κατέληξαν σε χειροδικία ενός βουλευτή σε βάρος δημοσιογράφου.

Το αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (06.08.2022) όταν η συζήτηση στην εκπομπή του καναλιού TV100

έφτασε στο θέμα της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης στην Τουρκία, στον φυλακισμένο Κούρδο ηγέτη Σελαχετίν Ντεμιρτάς, καθώς και στον Οσμάν Καβαλά, που κρατείται φυλακισμένος χωρίς να του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

«Η αστυνομία και το κράτος μας ανήκουν», είπε εμφατικά ο βουλευτής και αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Κεμάλ Ενγκινχιούρτ. Ο δημοσιογράφος Λατίφ Σιμσέκ του είπε να σταματήσει και τότε ο εθνικιστής βουλευτής κινήθηκε απειλητικά εναντίον του.

Και αφού οι δυο τους ήρθαν στα χέρια, εμφανίστηκε και ο σωματοφύλακας του βουλευτή και μαζί άρχισαν να χτυπούν αλύπητα τον δημοσιογράφο! Ήταν τέτοια η ένταση των χτυπημάτων που ο δημοσιογράφος λιποθύμησε. Η εκπομπή, φυσικά, διακόπηκε και συνεχίστηκε ύστερα από 20 λεπτά, με την παρουσιάστρια και τη διοίκηση του σταθμού να αποδοκιμάζουν τα όσα έγιναν και να ζητούν συγγνώμη.

Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, όπως δείχνει και το βίντεο, ο δημοσιογράφος ξυλοκοπήθηκε από τον βουλευτή και τον σωματοφύλακά του.

Ο Λατίφ Σιμσέκ έκανε μήνυση στον βουλευτή Κεμάλ Ενγκινχιούρτ, ο οποίος υπήρξε στο παρελθόν στέλεχος των Γκρίζων Λύκων. Ο δε εισαγγελέας διέταξε την προφυλάκιση του σωματοφύλακα, όχι όμως του βουλευτή που καλύπτεται από ασυλία.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου