Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

Της έλεγαν ότι έχει χαμηλό σίδηρο και τελικά είχε όγκο στον εγκέφαλο: Η μάχη της 26χρονης Paige με τον καρκίνο

Από την ίδια ασθένεια έχασε τον πατέρα της όταν ήταν μόλις 6 ετών

Η ζωή μπορεί να αλλάξει από τη μία στιγμή στην άλλη, εκεί που δεν το περιμένεις. Η 26χρονη Paige Gouge από το Bishop’s Stortford του Hertfordshire αποκαλύπτει πώς μια λανθασμένη διάγνωση για χαμηλό σίδηρο μετατράπηκε στον εφιάλτη του καρκίνου και σε πρόγνωση για ελάχιστους μήνες ζωής.

Η Paige υπέφερε από πονοκεφάλους και πάθαινε επιληπτικές κρίσεις για αρκετές εβδομάδες. Η ζωή της ανατράπηκε πλήρως όταν τον Δεκέμβριο διαγνώστηκε με γλοιοβλάστωμα εγκεφάλου (βαθμός IV) που της έδινε 1-1,5 χρόνο ζωής.

Ο όγκος στον αριστερό μετωπιαίο λοβό την οδήγησε στο χειρουργείο και ακολούθησαν ακτινοθεραπεία, χημειοθεραπεία και κατάψυξη των ωαρίων της. Οι γιατροί της απαγόρευσαν να οδηγεί και να σταματήσει να δουλεύει. «Ξέρω ότι με την φανταστική οικογένειά μου και τους φανταστικούς φίλους μου στο πλευρό μου μπορώ να το ξεπεράσω. Είμαι αποφασισμένη να το κάνω γι’ αυτούς» λέει σύμφωνα με την εφημερίδα Sun.


Όπως της είπαν οι γιατροί μετά το χειρουργείο αυτή η μορφή καρκίνου είναι βέβαιο ότι θα επιστρέψει μέσα στα δύο πρώτα χρόνια. Ο αρραβωνιαστικός της, Taylor Allen, έψαξε πού μπορεί να πάει η Paige για να θεραπευτεί από την ίδια ασθένεια που σκότωσε τον πατέρα της όταν εκείνη ήταν μόλις 6 ετών.

Το ζευγάρι βρήκε ότι μια εξειδικευμένη πρωτοποριακή θεραπεία στη Γερμανία θα ανοίξει μια δεύτερη πόρτα στη ζωή για την 26χρονη. Κοστίζει όμως 100.000 δολάρια (περίπου 93.000 ευρώ) γι’ αυτό το λόγο άνοιξαν μια σελίδα στο GoFundMe για να συγκεντρωθεί το απαραίτητο ποσό.

«Η θεραπεία είναι ουσιαστικά ένα εξατομικευμένο εμβόλιο φτιαγμένο από τμήματα του όγκου μου, το οποίο θα βοηθήσει το ανοσοποιητικό μου σύστημα να αναγνωρίσει τα ξένα καρκινικά κύτταρα και να τα καταστρέψει» λέει η Paige. Και προσθέτει: «Ευτυχώς, έχω κάποιες ευνοϊκές μεταλλάξεις στον όγκο μου, που μπορούν να κάνουν τη θεραπεία αυτή ακόμη πιο αποτελεσματική, γι’ αυτό και είμαστε τόσο σίγουροι ότι αυτή είναι η καλύτερη οδός που πρέπει να ακολουθήσουμε».


Ο αδελφός της Paige, Ryan Gouge, δήλωσε ότι θα τρέξει στον μαραθώνιο του Λονδίνου του χρόνου, σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει χρήματα για τις έρευνες που γίνονται στους όγκους του εγκεφάλου. «Η Πέιτζ αυτή τη στιγμή κάνει θεραπεία και κάποιος τόσος νέος που αγωνίζεται και έχει πίστη αποτελεί έμπνευση και εγώ θα κάνω το καθήκον μου» έγραψε.
Τα συμπτώματα του όγκου στον εγκέφαλο

Ο όγκος στον εγκέφαλο δημιουργείται όταν τα εγκεφαλικά κύτταρα διαιρούνται και αναπτύσσονται με ανεξέλεγκτο τρόπο.

Σύμφωνα με το Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου τα συμπτώματα ενός όγκου στον εγκέφαλο εξαρτώνται από τη σοβαρότητά του και από το μέρος του εγκεφάλου που έχει προσβληθεί.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια σημάδια που μπορούν να χτυπήσουν καμπανάκι κινδύνου. Αυτά είναι:

  •     Διαρκείς πονοκέφαλοι και επιληπτικές κρίσεις
  •     Ναυτία, έμετος και υπνηλία
  •     Προβλήματα όρασης ή ομιλίας, παράλυση, ακόμα και αλλαγές στη συμπεριφορά όπως η δυσκολία να θυμάσαι πράγματα


(φωτογραφίες από το Facebook της Paige)

πηγη


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου