Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022

Πέτσας: Διαστρέβλωσαν τη φράση μου πως «όποιος δεν προσαρμόζεται στα νέα ενεργειακά δεδομένα, πεθαίνει»

Τι λέει η αντιπολίτευση για τη δήλωση του υπουργού Εσωτερικών

Για αποσπασματική προβολή μιας φράσης του που διαστρεβλώνει την αλήθεια έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών,

Στέλιος Πέτσας, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσον αφορά τη φράση του το πρωί στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 πως «όποιο νοικοκυριό, στην Ελλάδα, δεν προσαρμόζεται στα νέα ενεργειακά δεδομένα, δυστυχώς πεθαίνει».


Όπως εξήγησε το μέλος της κυβέρνησης με ανάρτηση στο Twitter, «αναφερόμουν στην προσαρμοστικότητα του ανθρώπου ιστορικά, ενώ (σ.σ. εννοώ) στο σήμερα, στην προσαρμοστικότητα όλων μας για να αντιμετωπίσουμε τεράστιες προκλήσεις όπως η πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση»

«Αυτό που έχει σημασία είναι από τώρα μέχρι τον Δεκέμβριο και για όλο τον χειμώνα να υπάρχει στήριξη» είπε, μεταξύ άλλων, ο Στέλιος Πέτσας για τα νέα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ.

«Το να πούμε ότι την άλλη εβδομάδα θα βγάλουμε νέο μέτρο γιατί αυτά που λάβαμε τώρα, δεν αρκούν θα αναιρούσε τα μέτρα που πήραμε μετά από σύσκεψη» χαρακτηρίζοντας τα μέτρα της ΔΕΘ ως το καλύτερο που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση με βάση τα δημοσιονομικά δεδομένα.

Σε ερώτηση τέλος για το εάν θα υπάρξουν επιχορηγήσεις για τη μετατροπή καυστήρων από φυσικό αέριο σε πετρέλαιο, είπε πως θα πρέπει να προσαρμοστούμε, θα επιδοτηθεί η επιλογή εκείνων να χρησιμοποιήσουν το φθηνότερο καύσιμο, δηλαδή το πετρέλαιο.

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κυνισμός και η αλαζονεία συναντά την κοροϊδία»

Δειτε το βιντεο εδω

«Ο κυνισμός και η αλαζονεία συναντά την κοροϊδία», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για τις δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα.

«Η κυβέρνηση ζητάει από χιλιάδες πολίτες να πάνε από το φυσικό αέριο στο πετρέλαιο. Στο απλό δημοσιογραφικό ερώτημα αν η κυβέρνηση θα στηρίξει το κόστος μετάβασης ο κ. Πέτσας απάντησε κυνικά με τη φράση “όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει”», αναφέρει ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «τώρα έρχεται να μας πει ότι ήταν μια “ατυχής στιγμή” και ταυτόχρονα μιλάει για προσπάθεια διαστρέβλωσης και εκμετάλλευσης».

Η αξιωματική αντιπολίτευση σχολιάζει ότι «ο κυνισμός και η αλαζονεία συναντά την κοροϊδία» και τονίζει πως «όσο δεν πάει σπίτι του είναι φανερό ότι δεν μιλάμε για λάθος». «Μπροστά στον δύσκολο χειμώνα η γραμμή Μητσοτάκη είναι: ‘όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει’», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΑΣΟΚ: «Ο αλαζονικός οίστρος της κυβέρνησης συνεχίζεται»

Aιχμηρά σχολίασε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής τις δηλώσεις του υφυπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα. «Ο αλαζονικός οίστρος της κυβέρνησης συνεχίζεται, με τον κ. Πέτσα να παίρνει σήμερα τη σκυτάλη. Η ατυχέστατη -και μετά την ανασκευή- δήλωση ότι όποιος δεν προσαρμοστεί στην ενεργειακή πραγματικότητα, πεθαίνει, είναι αποκαλυπτική πολιτικού κυνισμού», τονίζεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει δε ότι «η ενεργειακή πολιτική, ειδικά αυτή την κρίσιμη περίοδο, απαιτεί πολύ μεγάλη σοβαρότητα και υπευθυνότητα», και ζητάει από την κυβέρνηση να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της εποχής.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου