Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Αυθεντική καρμπονάρα

Κλασική, ιταλική συνταγή

Υλικά

  1. 2 κ. γλ. ελαιόλαδο
  2. 450 γρ. guanciale (παστό χοιρινό μάγουλο), σε κύβους
  3. 1 πακέτο σπαγγέτι
  4. 3 μεγάλα αυγά
  5. 10 κ. σ. τριμμένο τυρί πεκορίνο
  6. Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το guanciale. Σοτάρετε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό, για 5 έως 10 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και στραγγίξτε σε χαρτί κουζίνας.

Βήμα 2

Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, ώστε να γίνουν al dente. Σουρώστε και επιστρέψτε τα στην κατσαρόλα. Αφήστε τα να κρυώσουν, ανακατεύοντας περιστασιακά, περίπου 5 λεπτά.

Βήμα 3

Χτυπήστε τα αυγά, το 1/2 από το πεκορίνο και λίγο μαύρο πιπέρι σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν ένα λείο και κρεμώδες μείγμα. Ρίξτε το μείγμα αυγών πάνω από τα ζυμαρικά, ανακατεύοντας γρήγορα.

Βήμα 4

Προσθέστε το guanciale και γαρνίρετε με το υπόλοιπο πεκορίνο και περισσότερο μαύρο πιπέρι.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου